Ingrediente:
- 6 kg gogonele
- 2-3 cepe
- 5-6 catei de usturoi
- 6 ardei iuti(optional)
- 2 legaturi frunze de telina
- 1 lingurita seminte de marar
- 6 linguri sare de muraturi
- 12 linguri zahar
- 1 litru apa
- 500 ml otet
- 6 aspirine(sau un plic conservant)
Mod de preparare:
Pentru inceput, spalam gogonelele in apa rece si dupa ce se scurg le feliem. Se pot folosi si gogonele mai parguite.
Ardeiul iute il spalam, il curatam de seminte, apoi il feliem si pe el.
Ceapa curatata si spalata o taiem solzisori, iar usturoiul il tocam marunt.
Tocam si frunzele de telina pe care le-am spalat si zvantat inainte .
Amestecam toate legumele si adaugam aspirina zdrobita, semintele de marar, sarea si zaharul. Turnam apa rece si otetul. Amestecam totul si lasam la macerat 24 de ore.In acest interval avem grija sa mai amestecam de cateva ori in salata.
A doua zi punem salata cu tot cu zeama in borcane curate. Le inchidem cu capace si le depozitam la loc racoros. Cam asta-i tot, simplu de facut, nu-i asa?😊 Este o salata buna si aromata. care merge de minune, ca si acritura, la tocanite, fripturi sau diverse mancaruri.
* Daca nu doriti sa folositi aspirina sau conservant, puteti pune la fiecare borcan de 370-400 ml cate 3-4 fasii mici de hrean...fasia sa fie de marimea unui bat de chibrit.
Mai jos am atasat cateva fotografii plus alte doua retete pentru inspiratie.✌
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😏. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😏. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Tare interesant!
RăspundețiȘtergereEste tare buna. Te pup,o zi frumoasa iti doresc! <3
ȘtergereChiar am să o fac,cred că este buna
ȘtergereO recomand cu tot dragul!
ȘtergereInteresant! Chiar am cules din grădina ultimele gogonele si nu stiam cum sa le conservă. Multumesc de idee! O zi faina!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereSa ai spor,Liliana! O seara frumoasa iti doresc!
ȘtergereTocmai ce am terminat-o de pregatit! Arata super si abia astept maine sa o pun in borcane. Multumesc tare mult pt reteta, e tare aratoasa!
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Sper sa va placa ;)
ȘtergereF buna reteta. Am facut-o de doua ori pana acum si o voi recomanda si altora.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut. Iti multumesc pentru vizita, comentariu si recomandarai. O zi minunata sa ai!
ȘtergereAm sa încerc și eu. Mulțumesc frumos.
RăspundețiȘtergereCu drag, o zi minunata!
ȘtergereBună.Am sa fac și eu toamna asta. Dar nu face floare deasupra? Sau sa fermenteze? Se păstrează bine? Mulțumesc
RăspundețiȘtergereBuna. Nu face floare si nu fermenteaza. iti recomand reteta cu drag!
ȘtergereBună.am făcut o și mi a ieșit super dar am lăsat o cam 18 ore nu 24.are ceva?
RăspundețiȘtergereBuna. Ma bucur ca ai facut-o...sa vezi ce buna o sa fie cand s-o mura. Nu este nicio prepblema daca ai lasat-o mai putin la macerat. O zi buna!
ȘtergereCam multe aspirine și mai pui și conservant 🫢
RăspundețiȘtergereDaca pui un plic de conservant nu se mai pue aspirina. O zi buna
ȘtergereIn cat timp se mureaza
RăspundețiȘtergereIn aproximativ 2 saptamanai...depinde mult de temperatura de pastrare.
ȘtergereBună ziua. Am o întrebare. Dacă pun conservant in salata de gogonele mai este nevoie sa fierb borcanele la Bain marie? Va mulțumesc
RăspundețiȘtergereBuna. Nu este nevoie sa fierbem borcanele.
Ștergere