loading...
Ingrediente:- 6 kg gogonele
- 2-3 cepe
- 5-6 catei de usturoi
- 6 ardei iuti(optional)
- 2 legaturi frunze de telina
- 1 lingurita seminte de marar
- 6 linguri sare de muraturi
- 12 linguri zahar
- 1 l apa
- 500 ml otet
- 6 aspirine(un plic conservant)
Mod de preparare:
Mai intai spalam gogonelele in apa rece si dupa ce se scurg, le feliem.
Ardeiul iute il spalam il curatam de seminte si il feliem si pe el.
Ceapa curatata si spalata o taiem solzisor iar usturoiul il tocam marunt.
Tocam si frunzele de telina pe care le-am spalat si zvantat inainte .
Amestecam toate legumele si adaugam aspirina zdrobita,semintele de marar, sarea si zaharul . Turnam apa rece si otetul.Amestecam totul si lasam la macerat 24 de ore.
In acest interval avem grija sa mai amestecam de cateva ori in salata.
A doua zi punem salata cu tot cu zeama in borcane curate si sterilizate.epozitam borcanele in camara sau beci.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.
loading...
loading...
Tare interesant!
RăspundețiȘtergereEste tare buna. Te pup,o zi frumoasa iti doresc! <3
ȘtergereInteresant! Chiar am cules din grădina ultimele gogonele si nu stiam cum sa le conservă. Multumesc de idee! O zi faina!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereSa ai spor,Liliana! O seara frumoasa iti doresc!
Ștergere