28.02.2016

Salata de gogonele pentru iarna

Salata de gogonele este o salata care ne place tare mult. Este aromata si tare buna. Recomand cu drag sa faceti si voi cateva borcanele 😉




Daca probati reteta mea de Salata de gogonele, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


   Ingrediente:
  • 6 kg gogonele
  • 2-3 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 6 ardei iuti(optional)
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 lingurita seminte de marar
  • 6 linguri sare de muraturi
  • 12 linguri zahar
  • 1 litru apa
  • 500 ml otet
  • 6 aspirine(sau un plic conservant)


Mod de preparare:
Pentru inceput, spalam gogonelele in apa rece si dupa ce se scurg le feliem. Se pot folosi si gogonele mai parguite.
Ardeiul iute il spalam, il curatam de seminte, apoi il feliem si pe el. 
Ceapa curatata si spalata o taiem solzisori, iar usturoiul il tocam marunt. 
Tocam si frunzele de telina pe care le-am spalat si zvantat inainte .
Amestecam toate legumele si adaugam aspirina zdrobita, semintele de marar, sarea si zaharul. Turnam apa rece si otetul. Amestecam totul si lasam la macerat 24 de ore.
In acest interval avem grija sa mai amestecam de cateva ori in salata. 
A doua zi punem salata cu tot cu zeama in borcane curate. Le inchidem cu capace si le depozitam la loc racoros. Cam asta-i tot, simplu de facut, nu-i asa?😊 Este o salata buna si aromata. care merge de minune, ca si acritura, la tocanite, fripturi sau diverse mancaruri. 
* Daca nu doriti sa folositi aspirina sau conservant, puteti pune la fiecare borcan de 370-400 ml cate 3-4 fasii mici de hrean...fasia sa fie de marimea unui bat de chibrit.
Mai jos am atasat cateva fotografii plus alte doua retete pentru inspiratie.✌
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😏. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

23 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Este tare buna. Te pup,o zi frumoasa iti doresc! <3

      Ștergere
    2. Anonim20/10/23

      Chiar am să o fac,cred că este buna

      Ștergere
    3. O recomand cu tot dragul!

      Ștergere
  2. Interesant! Chiar am cules din grădina ultimele gogonele si nu stiam cum sa le conservă. Multumesc de idee! O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Sa ai spor,Liliana! O seara frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  3. Tocmai ce am terminat-o de pregatit! Arata super si abia astept maine sa o pun in borcane. Multumesc tare mult pt reteta, e tare aratoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. F buna reteta. Am facut-o de doua ori pana acum si o voi recomanda si altora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. Iti multumesc pentru vizita, comentariu si recomandarai. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  5. Am sa încerc și eu. Mulțumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună.Am sa fac și eu toamna asta. Dar nu face floare deasupra? Sau sa fermenteze? Se păstrează bine? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Nu face floare si nu fermenteaza. iti recomand reteta cu drag!

      Ștergere
  7. Bună.am făcut o și mi a ieșit super dar am lăsat o cam 18 ore nu 24.are ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur ca ai facut-o...sa vezi ce buna o sa fie cand s-o mura. Nu este nicio prepblema daca ai lasat-o mai putin la macerat. O zi buna!

      Ștergere
  8. Anonim26/8/22

    Cam multe aspirine și mai pui și conservant 🫢

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca pui un plic de conservant nu se mai pue aspirina. O zi buna

      Ștergere
  9. Anonim1/10/22

    In cat timp se mureaza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In aproximativ 2 saptamanai...depinde mult de temperatura de pastrare.

      Ștergere
  10. Anonim12/10/22

    Bună ziua. Am o întrebare. Dacă pun conservant in salata de gogonele mai este nevoie sa fierb borcanele la Bain marie? Va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!