Ingrediente
Blat:
- 5 galbenusuri
- un varf cutit de sare
- 175 g zahar(7 linguri)
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- o lingurita coaja de lamaie
- 300 g faina(12 linguri)
- 1 pliculet praf de copt
- 600-700 g caise
- 5 albusuri
- un varf cutit de sare
- 150 g zahar(6 linguri)
- 2 pliculete zahar vanilinat
Mod de preparare:
Spalam caisele, le lasam la scurs, apoi le taiem in jumatati indepartand samburii. Daca sunt mai mari taiem fiecare jumatate in doua. Eu am avut niste caise mari insa au fost foarte acre si tari si am fost nevoita sa le clocotesc 2 minute in apa in care am adaugat 2 linguri cu zahar, apoi le-am pus la scurs si racit intr-o strecuratoare. Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C), apoi cantarim/masuram toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Asternem hartie de copt intr-o tava(25x35cm).
Blat:
In bolul mixerului sau in alt bol mixam galbenusurile cu sarea, apoi adaugam zaharul in doua reprize. Daca ouale sunt mai micute vom folosi 6, deci vom pune 6 galbenusuri. Mixam bine de fiecare data pana acestea isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva. Turnam uleiul in fir subtire(ca la mioneza) in timp ce mixam, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Va rezulta o compozitie putin mai groasa ca cea de pandispan. Intindem compozitia in tava pregatita mai inainte si asezam peste ea bucatile de fructe. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana blatul devine ferm la atingere.
Dupa 15 minute incepem sa pregatim bezeaua:
Peste albusuri punem sarea si le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat in 2 reprize mixand bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa.
*
Scoatem tava cu prajitura din cuptor, intindem bezeaua deasupra fructelor, apoi cu o furculita trasam linii serpuite.
Reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 10-15 minute sau pana bezeaua se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca complet in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot. O portionam cu un cutit bine ascutit si o putem servi. Un deliciu de care nu ma satur niciodata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.Aici gasiti reteta GEMULUI DE CAISE.
Cred că este bună. De încercat!
RăspundețiȘtergereO recomand cu drag, este delicioasa. O zi frumoasa!
ȘtergereDelicioasa si usor de preparat 🥰
RăspundețiȘtergereAsa este...te pup, o zi frumoasa sa ai!
ȘtergereSe poate face si cu caise din compot?Elena
RăspundețiȘtergereDesigur, doar ca fructele trebuie sa fie bine scurse.
Ștergere⁸Gicuta bună draga mea astăzi am urmărit munca ta de o perioadă be timp apreciez ceia ce faci Dumnezeu să te ocrotească pe tine și toată familia ta frumoasă. Felicitări și nu uita .pupici
RăspundețiȘtergereIti multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase. Te imbratisez cu drag!
Ștergere