11.07.2017

Gem de caise

Gemul meu pastreaza aroma si culoarea fructului proaspat. Este natural si tare bun.


loading...


       Ingrediente:
  • 4 kg de caise
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie





Mod de preparare:
Spalam caisele in apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare .Cand sunt bine scurse le rupem in doua si le scoatem samburii.Daca sunt mai mari le puteti rupe in patru.Asezam straturi alternative de caise si zahar intr-un vas cu fundul gros.Adaugam zeama de lamaie ,acoperim vasul cu capac si lasam peste noapte ca sa isi lase siropul..A doua zi le punem la fiert la foc mic si avem grija sa amestecam sa nu se lipeasca fructele si zaharul de fundul vasului.

Cat timp gemul  fierbe ne ocupam de sterilizarea borcanelor. Le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace.Punem tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute, apoi inchidem cuptorul si le lasam acolo pana gemul este gata.





Il fierbem pana se leaga (aproximativ 2 ore, depinde cat de larg este vasul) Testam daca este suficient de fiert punand pe o farfurie o lingura de gem, iar daca nu lasa zeama ,este gata.
Il punem fierbinte in borcane pe care le inchidem cu capace si le intoarcem cu gura in jos.Le invelim cu o patura si le lasam sa se raceasca.
Etichetam borcanele si le depozitam la loc racoros.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti reteta de dulceata de visine. 










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente