11.07.2017

Gem de caise

Gemul meu pastreaza aroma si culoarea fructului proaspat. Este natural si tare bun...recomad reteta cu drag!




Daca probati reteta Gemului meu de caise, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
Am facut ieri de piersici...tot dupa aceasta reteta. Am sa revin in curand cu pozele



loading...
      Ingrediente:
  • 4 kg de caise sau piersici
  • 2 kg zahar 
  • zeama de la o lamaie 






Aici gasiti reteta DULCETEI DE VISINE.

Aici gasiti reteta PRAJITURII GARBO- care contine si gem de caise.

Mod de preparare:
Spalam caisele in apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt bine scurse le rupem in doua si le scoatem samburii. Daca sunt mai mari le puteti rupe in patru. Asezam straturi alternative de caise si zahar intr-un vas cu fundul gros. Adaugam zeama de lamaie, acoperim vasul cu capac si il lasam sa stea peste noapte ca sa isi lase siropul.
A doua zi punem oala pe foc mic la fiert si avem grija sa amestecam ca sa nu se lipeasca fructele si zaharul de fundul vasului.
Cat timp gemul fierbe ne ocupam de sterilizarea borcanelor. Le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. Punem tava cu borcanele in cuptor la foc mic pentru 25-30 de minute. Dupa acest timp inchidem cuptorul si in aceeasi tava punem si capacele bine spalate. Le lasam acolo pana gemul este gata.
Fierbem gemul aproximativ 2 ore(la foc mic) sau pana se leaga. Testam daca este suficient de fiert punand pe o farfurie o lingura de gem, iar daca nu lasa zeama, inseamna ca gemul este gata.
Il punem fierbinte in borcane pe care le inchidem cu capace. Le intoarcem cu capacul in jos pentru 10-15 minute, dupa care le rasturnam in pozitia normala. Le acoperim cu o patura sau un prosop gros si le lasam pana in ziua urmatoare sa se raceasca lent. Etichetam borcanele si le depozitam la loc racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCETURI/SIROPURI.
























loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente