25.07.2023

Prajitura cu caise si bezea

Acesata Prajitura cu bezea este rapida, contine ingrediente ieftine si la indemana oricui si este un desert extraordinar de gustos. Se poate face cu orice fructe de sezon, cu fructe din compot bine scurse sau cu fructe congelate. Este preferata noastra pe timp de vara si nu numai💜💜.

Daca probati reteta mea de Prajitura cu caise si bezea, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.



    Ingrediente
    Blat:

  • 5 galbenusuri
  • un varf cutit de sare
  • 175 g zahar(7 linguri)
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 300 g faina(12 linguri)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 600-700 g caise
    Bezea:
  • 5 albusuri
  • un varf cutit de sare
  • 150 g zahar(6 linguri)
  • 2 pliculete zahar vanilinat



Mod de preparare:
Spalam caisele, le lasam la scurs, apoi le taiem in jumatati indepartand samburii. Daca sunt mai mari taiem fiecare jumatate in doua. Eu am avut niste caise mari insa au fost foarte acre si tari si am fost nevoita sa le clocotesc 2 minute in apa in care am adaugat 2 linguri cu zahar, apoi le-am pus la scurs si racit intr-o strecuratoare. Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C), apoi cantarim/masuram toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Asternem hartie de copt intr-o tava(25x35cm).
Blat:
In bolul mixerului sau in alt bol mixam galbenusurile cu sarea, apoi adaugam zaharul in doua reprize. Daca ouale sunt mai micute vom folosi 6, deci vom pune 6 galbenusuri. Mixam bine de fiecare data pana acestea isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva. Turnam uleiul in fir subtire(ca la mioneza) in timp ce mixam, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Va rezulta o compozitie putin mai groasa ca cea de pandispan. Intindem compozitia in tava pregatita mai inainte si asezam peste ea bucatile de fructe. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana blatul devine ferm la atingere.
Dupa 15 minute incepem sa pregatim bezeaua:
Peste albusuri punem sarea si le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat in 2 reprize mixand bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa.
*
Scoatem tava cu prajitura din cuptor, intindem bezeaua deasupra fructelor, apoi cu o furculita trasam linii serpuite.
Reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 10-15 minute sau pana bezeaua se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca complet in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot. O portionam cu un cutit bine ascutit si o putem servi. Un deliciu de care nu ma satur niciodata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta GEMULUI DE CAISE.




 

8 comentarii:

  1. Anonim25/7/23

    Cred că este bună. De încercat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O recomand cu drag, este delicioasa. O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Loredana5/8/23

    Delicioasa si usor de preparat 🥰

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim14/8/23

    Se poate face si cu caise din compot?Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, doar ca fructele trebuie sa fie bine scurse.

      Ștergere
  4. Anonim30/8/23

    ⁸Gicuta bună draga mea astăzi am urmărit munca ta de o perioadă be timp apreciez ceia ce faci Dumnezeu să te ocrotească pe tine și toată familia ta frumoasă. Felicitări și nu uita .pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase. Te imbratisez cu drag!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!