Ingrediente:
- 250 g branza sarata
- 250 g cascaval
- 2 oua
- 4-5 linguri faina(100-125 g)
- 1 lingurita praf de copt
- sare(doar daca este necesar)
- ulei vegetal pentru prajit buletele
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator dam pe razatoarea cu orificii mici branza si cascavalul. Eu am folosit branza sarata, de vaca(de la tara) si cascaval afumat. Peste branza si cascavalul din bol spargem cele doua oua. Amestecam bine cu lingura, apoi adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt….de aici amestecam/framantam cu mana. In functie de marimea oualelor si de cat de moale este branza cantitatea de faina poate varia. Adaugam faina cat sa lege bine aluatul ca sa putem modela bile din el. Aluatul va fi lipicios, dar vom putea lucra usor cu el. Daca este nevoie puteti adauga si sare…eu nu am pus, branza era destul de sarata. Formam bile de marimea unei nuci mai mici(maxim 20 g) si le asezam pe o tava. Mie mi-au iesit 33 de bile. Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei cam de doua degete. Lasam uleiul sa se incinga bine, apoi punem o parte din bile in cratita. Nu ingramadim prea multe, lasam distanta intre ele pentru ca vor creste la prajit. Daca uleiul nu este bine incins buletele se vor imbiba cu ulei..deci, vom incinge bine uleiul inainte sa punem bilele…in felul acesta buletele vor forma repede crusta si nu vor mai absorbi mult ulei. Trebuie sa stam cu ochii pe le…se vor praji foarte repede, cam 2 minute dureaza in total. Intoarcem cu furculita(fara sa le intepam), pe toate partile, buletele de cascaval ca sa se prajeasca uniform. Vom vedea ca sunt cam neastamparate in tigaie, se vor rostogoli 😊. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Eu am prajit buletele de branza si cascaval in trei transe. Se pot consuma calde, dar sunt foarte bune si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta pentru CARTOFI LA CUPTOR IN CRUSTA CROCANTA.
Mulțumim ! O sa incerc cat de curând !
RăspundețiȘtergereCui drag, o seara frumoasa!
ȘtergereMulțumesc pentru rețetă! Trebuie să o încerc și eu, arată foarte bine!
RăspundețiȘtergereCu drag, recomand reteta cu incredere.
Ștergeremultumesc pt reteta...am facut si eu...sunt f bune
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-au placut!
ȘtergereEu le-am facut cu piure de cartofi 2 oua, putina faina si sare.
RăspundețiȘtergere"Nepotelul meu mananca branzeturi".
Am sa incerc si reteta dvs.
Super, am sa incerc si eu. O zi frumoasa!
ȘtergereMultumim pt reteta !
RăspundețiȘtergereVreau sa incerc cat de curand !
Cu mare drag! Astept sa imi spui cat de mult v-au placut.
ȘtergereFelicitari! O sa fac si eu pentru copii!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Sunt sigura ca o sa le placa.
Ștergere