09.01.2022

Bulete de branza si cascaval

Buletele de branza si cascaval se fac usor, rapid si sunt un deliciu. Se servesc ca si gustare, dar merg de minune pe un platou cu alte aperitive la o masa de sarbatoare sau diverse evenimente in familie.❤

 


Daca probati reteta mea de Bulete cu branza si cascaval  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


 
   Ingrediente:
  • 250 g branza sarata
  • 250 g cascaval
  • 2 oua
  • 4-5 linguri faina(100-125 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare(doar daca este necesar)
  • ulei vegetal pentru prajit buletele







Mod de preparare:
Intr-un bol incapator dam pe razatoarea cu orificii mici branza si cascavalul. Eu am folosit branza sarata, de vaca(de la tara) si cascaval afumat. Peste branza si cascavalul din bol spargem cele doua oua. Amestecam bine cu lingura, apoi adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt….de aici amestecam/framantam cu mana. In functie de marimea oualelor si de cat de moale este branza cantitatea de faina poate varia. Adaugam faina cat sa lege bine aluatul ca sa putem modela bile din el. Aluatul va fi lipicios, dar vom putea lucra usor cu el. Daca este nevoie puteti adauga si sare…eu nu am pus, branza era destul de sarata. Formam bile de marimea unei nuci mai mici(maxim 20 g) si le asezam pe o tava. Mie mi-au iesit 33 de bile. Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei cam de doua degete. Lasam uleiul sa se incinga bine, apoi punem o parte din bile in cratita. Nu ingramadim prea multe, lasam  distanta intre ele pentru ca vor creste la prajit. Daca uleiul nu este bine incins buletele se vor imbiba cu ulei..deci, vom incinge bine uleiul inainte sa punem bilele…in felul acesta buletele vor forma repede crusta si nu vor mai absorbi mult ulei. Trebuie sa stam cu ochii pe le…se vor praji foarte repede, cam 2 minute dureaza in total. Intoarcem cu furculita(fara sa le intepam), pe toate partile, buletele de cascaval ca sa se prajeasca uniform. Vom vedea ca sunt cam neastamparate in tigaie, se vor rostogoli 😊. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Eu am prajit buletele de branza si cascaval in trei transe. Se pot consuma calde, dar sunt foarte bune si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta pentru CARTOFI LA CUPTOR IN CRUSTA CROCANTA.



12 comentarii:

  1. Anonim4/8/22

    Mulțumim ! O sa incerc cat de curând !

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim30/8/22

    Mulțumesc pentru rețetă! Trebuie să o încerc și eu, arată foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2/4/23

    multumesc pt reteta...am facut si eu...sunt f bune

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim25/8/23

    Eu le-am facut cu piure de cartofi 2 oua, putina faina si sare.
    "Nepotelul meu mananca branzeturi".
    Am sa incerc si reteta dvs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim25/8/23

    Multumim pt reteta !
    Vreau sa incerc cat de curand !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Astept sa imi spui cat de mult v-au placut.

      Ștergere
  6. Anonim1/10/23

    Felicitari! O sa fac si eu pentru copii!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!