10.01.2018

Chiftelute cu maioneza si ceapa marinata

Este un preparat delicios care are succes de fiecare data. Ceapa alba o puteti inlocui cu ceapa rosie, iar pe langa maioneza puteti adauga si 1-2 linguri de smantana fermentata. Va recomand cu drag reteta, sigur o sa va placa!
Daca probati reteta mea de Chiftelute cu maionez si ceapa marinata, va astept cu drag aici sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...

     Ingrediente
     Pentru chiftelute:

  • 500 g carne tocata (am folosit amestec porc+vita)
  • o ceapa potrivita ca marime
  • 2 catei de usturoi
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar
     Pentru maioneza:
  • un ou
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 300 ml ulei
  • putina sare
     Pentru ceapa marinata:
  • 2 bucati ceapa alba
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 150 ml otet
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare



Aici gasiti reteta SALATEI DE ICRE.

Aici gasiti reteta SALATEI CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI.

Mod de preparare
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori si o punem intr-un bol. Adaugam sare si amestecam bine.Turnam apa si otetul peste ea si o lasam sa stea in aceasta marinada cateva ore, sau cel mai bine peste noapte. Daca nu aveti timp o puteti opari scurt in apa cu otet.
Chiftelute:
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul zdrobit, pesmetul, oul si mararul.
Condimentam cu sare si piper si omogenizam.
Cu mainile umezite in apa formam bile potrivite ca marime (cam cat o nuca) si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si le lasam pana se rumenesc frumos (aproximativ 35 de minute a durat la mine). Le puteti intoarce si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie si le lasam sa se raceasca.
Maioneza am facut-o ca aici:reteta maionezei rapide.
Cand ceapa s-a marinat, o scurgem bine de solutia de apa si otet si o punem intr-un bol. Adaugam maioneza, putin piper si chiftelutele. Amestecam si dam bolul la frigider pentu o jumatate de ora, apoi putem servi. Este un deliciu, pe cuvant!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook ,cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete cu APERITIVE/GARNITURI.
























Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

3 comentarii:

  1. Este geniala.Am făcut o azi.Multumim pt rețete,sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca v-a placut. Te pup, Alina si te mai astept in bucataria mea!

      Ștergere
  2. nu am făcut niciodată dar fac și eu și voi mânca pentru prima dată arată divin

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente