Daca probati reteta mea de Chiftelute cu maioneza si ceapa marinata, sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste inavata💜. Ma puteti urmari pe pagina mea de facebook unde va astept cu multe retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira😉.
Ingrediente
Pentru chiftelute:
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori si o punem intr-un bol. Adaugam sare si amestecam bine.Turnam apa si otetul peste ea si o lasam sa stea in aceasta marinada cateva ore, sau cel mai bine peste noapte. Daca nu aveti timp o puteti opari scurt in apa cu otet. Pentru chiftelute:
- 500 g carne tocata (am folosit amestec porc+vita)
- o ceapa potrivita ca marime
- 2 catei de usturoi
- un ou
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- cateva fire de marar (se poate folosi si patrunjel)
- un ou
- 1 lingurita cu mustar
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- 300 ml ulei
- putina sare
Pentru ceapa marinata:
Mod de preparare:
- 2 bucati ceapa alba
- 2 bucati ceapa rosie
- 150 ml otet
- 150 ml apa
- 1/2 lingurita sare
Chiftelute:
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul zdrobit, pesmetul, oul si mararul tocat.
Condimentam cu sare si piper, apoi omogenizam.
Cu mainile umezite in apa formam bile potrivite ca marime (cam cat o nuca) si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si le lasam pana se rumenesc frumos (aproximativ 35 de minute a durat la mine). La jumatatea timpului de gatire le putem intoarce si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie si le lasam sa se raceasca.
Maioneza am facut-o ca aici:reteta maionezei rapide.
Cand ceapa este gata marinata o scurgem bine de solutia de apa si otet si o punem intr-un bol. O amestecam cu maioneza si putin piper. Adaugam si chiftelutele si amestecam usor. Daca doriti, puteti adauga si o lingura zdravana cu smantana grasa(smantana normala, fermentata). Dam bolul la frigider pentu o jumatate de ora, apoi putem servi chiftelutele. Este un deliciu, pe cuvant!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru SALATA DE ICRE.
Aici gasiti reteta pentru SALATA CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI.
Este geniala.Am făcut o azi.Multumim pt rețete,sunt minunate!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a placut. Te pup, Alina si te mai astept in bucataria mea!
ȘtergereSuper delicioase
Ștergerenu am făcut niciodată dar fac și eu și voi mânca pentru prima dată arată divin
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos nu am mai facut de mult acest preparat !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-am reamintit de el. Te pup, o seara frumoasa!
ȘtergereMâine o ansamblez. O știu. <3
ȘtergerePup!
ȘtergereFoarte bune. Nu am facut rețeta de ceva ani, dar vreau sa o fac anul acesta de Craciun.multumim pt retetele dumneavoastra. Sunt foarte delicioase.
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Iti multumesc si eu pentrui vizita! Sa fiti fericiti de Craciu!
ȘtergereAm sacerc rețeta esupetr amfacut măi demult
ȘtergereAstept sa imi spui cum ti-a iesit.
ȘtergereAcum preparam și e foarte bun
RăspundețiȘtergeredaa, este foarte buna! La multi ani si un Nou An fericit!
ȘtergereNu am facut niciodata cepa marinata cu maioneza dar recunosc arata super si cred ca e foarte buna m-am saturat de ceapa care ustura
RăspundețiȘtergereBuna. Iti multumesc pentru apreciere si vizita, iar reteta ti-o recomand cu tot dragul...este ceva delicios, iti va placea cu siguranta. O zi frumoasa!
ȘtergereE super reteta am probato .Multumim ptr retete
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-au placut.
Ștergerechiftelutele se pot praji nu coapte?
RăspundețiȘtergereEu prajesc piftelute pentru astfel de salata. Iese mai buna
ȘtergereBuna dimineata! Ies bune in ambele variante :) O zi frumoasa!
ȘtergereMulţumim pentru reţetele minunate! Paşte fericit!
RăspundețiȘtergereCu drag, sa aveti si voi un Paste linistit si fericit!
RăspundețiȘtergereEste delicioasă. Eu o fac de mulți ani.
RăspundețiȘtergereRetetele vechi sunt cele mai bune. O zi frumoasa sa ai!
Ștergereminunata..este o salata care se prepara în zona Bucovinei mai mult ..eu o ador
RăspundețiȘtergereSi noua ne place la maxim. Sarbatori frumoase sa aveti!
ȘtergereTrebuie neapărat să o încerc arata divin.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Ana Maria! Sunt delicioase, recomand cu drag reteta!
ȘtergereEste excelenta, doar ca e prea mult oțet 150 ml la asa putina ceapa. Când am făcut prima data era mult prea iute. Acum am pus 150 ml la 4 cepe albe și 4 cepe roși. In rest e buna. Mersi de rețetă!Paste fericit!
RăspundețiȘtergereSe poate adapta pentru gustul fiecaruia. Iti multumesc si eu pentru aprecieri, toate cele bune!
Ștergere