Daca probati reteta mea de Chiftelute cu maioneza si ceapa marinata, va astept cu drag aici sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...
Ingrediente
Pentru chiftelute:
- 500 g carne tocata (am folosit amestec porc+vita)
- o ceapa potrivita ca marime
- 2 catei de usturoi
- un ou
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- cateva fire de marar (se poate folosi si patrunjel)
- un ou
- 1 lingurita cu mustar
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- 300 ml ulei
- putina sare
Pentru ceapa marinata:
Aici gasiti reteta SALATEI DE ICRE.
Aici gasiti reteta SALATEI CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI.

Mod de preparare
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori si o punem intr-un bol. Adaugam sare si amestecam bine.Turnam apa si otetul peste ea si o lasam sa stea in aceasta marinada cateva ore, sau cel mai bine peste noapte. Daca nu aveti timp o puteti opari scurt in apa cu otet.
Chiftelute:
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul zdrobit, pesmetul, oul si mararul.
Condimentam cu sare si piper, apoi omogenizam.
Cu mainile umezite in apa formam bile potrivite ca marime (cam cat o nuca) si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si le lasam pana se rumenesc frumos (aproximativ 35 de minute a durat la mine). La jumatatea timpului de gatire le putem intoarce si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie si le lasam sa se raceasca.
Maioneza am facut-o ca aici:reteta maionezei rapide.
Cand ceapa s-a marinat, o scurgem bine de solutia de apa si otet si o punem intr-un bol. O amestecam cu maioneza si putin piper. Adaugam si chiftelutele si amestecam usor. Optional se poate adauga si o lingura zdravana cu smantana grasa(smantana normala, fermentata). Dam bolul la frigider pentu o jumatate de ora, apoi putem servi. Este un deliciu, pe cuvant!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook ,cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete cu APERITIVE/GARNITURI.







Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.
- 2 bucati ceapa alba
- 2 bucati ceapa rosie
- 150 ml otet
- 150 ml apa
- 1/2 lingurita sare
Aici gasiti reteta SALATEI DE ICRE.
Aici gasiti reteta SALATEI CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI.
Mod de preparare
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori si o punem intr-un bol. Adaugam sare si amestecam bine.Turnam apa si otetul peste ea si o lasam sa stea in aceasta marinada cateva ore, sau cel mai bine peste noapte. Daca nu aveti timp o puteti opari scurt in apa cu otet.
Chiftelute:
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul zdrobit, pesmetul, oul si mararul.
Condimentam cu sare si piper, apoi omogenizam.
Cu mainile umezite in apa formam bile potrivite ca marime (cam cat o nuca) si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si le lasam pana se rumenesc frumos (aproximativ 35 de minute a durat la mine). La jumatatea timpului de gatire le putem intoarce si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie si le lasam sa se raceasca.
Maioneza am facut-o ca aici:reteta maionezei rapide.
Cand ceapa s-a marinat, o scurgem bine de solutia de apa si otet si o punem intr-un bol. O amestecam cu maioneza si putin piper. Adaugam si chiftelutele si amestecam usor. Optional se poate adauga si o lingura zdravana cu smantana grasa(smantana normala, fermentata). Dam bolul la frigider pentu o jumatate de ora, apoi putem servi. Este un deliciu, pe cuvant!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook ,cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete cu APERITIVE/GARNITURI.

Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.
loading...
Este geniala.Am făcut o azi.Multumim pt rețete,sunt minunate!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a placut. Te pup, Alina si te mai astept in bucataria mea!
Ștergerenu am făcut niciodată dar fac și eu și voi mânca pentru prima dată arată divin
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos nu am mai facut de mult acest preparat !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-am reamintit de el. Te pup, o seara frumoasa!
ȘtergereFoarte bune. Nu am facut rețeta de ceva ani, dar vreau sa o fac anul acesta de Craciun.multumim pt retetele dumneavoastra. Sunt foarte delicioase.
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Iti multumesc si eu pentrui vizita! Sa fiti fericiti de Craciu!
ȘtergereAcum preparam și e foarte bun
RăspundețiȘtergeredaa, este foarte buna! La multi ani si un Nou An fericit!
ȘtergereNu am facut niciodata cepa marinata cu maioneza dar recunosc arata super si cred ca e foarte buna m-am saturat de ceapa care ustura
RăspundețiȘtergere