10.01.2018

Chiftelute cu maioneza si ceapa marinata

Un un preparat delicios care are succes de fiecare data. Ceapa alba o puteti inlocui cu ceapa rosie, iar pe langa maioneza puteti adauga si 1-2 linguri de smantana fermentata. Striu ca este bomba calorica, dar nu mancam in fiecare zi asa ceva. Va recomand cu drag reteta, sigur o sa va placa!❤

Daca probati reteta mea de Chiftelute cu maioneza si ceapa marinata sau orice alta reteta de pe blogva astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste inavata💜. Ma puteti urmari pe pagina mea de facebook  unde va astept cu multe retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira😉.
     
    Ingrediente
    Pentru chiftelute:

  • 500 g carne tocata (am folosit amestec porc+vita)
  • o ceapa potrivita ca marime
  • 2 catei de usturoi
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar (se poate folosi si patrunjel)
   Pentru maioneza:
  • un ou
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 300 ml ulei
  • putina sare
     Pentru ceapa marinata:
  • 2 bucati ceapa alba
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 150 ml otet
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
    
Mod de preparare:
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori si o punem intr-un bol. Adaugam sare si amestecam bine.Turnam apa si otetul peste ea si o lasam sa stea in aceasta marinada cateva ore, sau cel mai bine peste noapte. Daca nu aveti timp o puteti opari scurt in apa cu otet.
Chiftelute:
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul zdrobit, pesmetul, oul si mararul tocat.
Condimentam cu sare si piper, apoi omogenizam.
Cu mainile umezite in apa formam bile potrivite ca marime (cam cat o nuca) si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si le lasam pana se rumenesc frumos (aproximativ 35 de minute a durat la mine). La jumatatea timpului de gatire le putem intoarce si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie si le lasam sa se raceasca.
Maioneza am facut-o ca aici:reteta maionezei rapide.
Cand ceapa este gata marinata o scurgem bine de solutia de apa si otet si o punem intr-un bol. O amestecam cu maioneza si putin piper. Adaugam si chiftelutele si amestecam usor. Daca doriti, puteti adauga si o lingura zdravana cu smantana grasa(smantana normala, fermentata). Dam bolul la frigider pentu o jumatate de ora, apoi putem servi chiftelutele. Este un deliciu, pe cuvant!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z








Aici gasiti reteta pentru SALATA DE ICRE.

Aici gasiti reteta pentru SALATA CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI.

31 de comentarii:

  1. Este geniala.Am făcut o azi.Multumim pt rețete,sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca v-a placut. Te pup, Alina si te mai astept in bucataria mea!

      Ștergere
    2. Super delicioase

      Ștergere
  2. nu am făcut niciodată dar fac și eu și voi mânca pentru prima dată arată divin

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos nu am mai facut de mult acest preparat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune. Nu am facut rețeta de ceva ani, dar vreau sa o fac anul acesta de Craciun.multumim pt retetele dumneavoastra. Sunt foarte delicioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentrui vizita! Sa fiti fericiti de Craciu!

      Ștergere
    2. Anonim14/12/22

      Am sacerc rețeta esupetr amfacut măi demult

      Ștergere
    3. Astept sa imi spui cum ti-a iesit.

      Ștergere
  5. Acum preparam și e foarte bun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daa, este foarte buna! La multi ani si un Nou An fericit!

      Ștergere
  6. Nu am facut niciodata cepa marinata cu maioneza dar recunosc arata super si cred ca e foarte buna m-am saturat de ceapa care ustura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Iti multumesc pentru apreciere si vizita, iar reteta ti-o recomand cu tot dragul...este ceva delicios, iti va placea cu siguranta. O zi frumoasa!

      Ștergere
  7. E super reteta am probato .Multumim ptr retete

    RăspundețiȘtergere
  8. chiftelutele se pot praji nu coapte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu prajesc piftelute pentru astfel de salata. Iese mai buna

      Ștergere
    2. Buna dimineata! Ies bune in ambele variante :) O zi frumoasa!

      Ștergere
  9. Mulţumim pentru reţetele minunate! Paşte fericit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu drag, sa aveti si voi un Paste linistit si fericit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Este delicioasă. Eu o fac de mulți ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Retetele vechi sunt cele mai bune. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  12. minunata..este o salata care se prepara în zona Bucovinei mai mult ..eu o ador

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne place la maxim. Sarbatori frumoase sa aveti!

      Ștergere
  13. Trebuie neapărat să o încerc arata divin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Ana Maria! Sunt delicioase, recomand cu drag reteta!

      Ștergere
  14. Este excelenta, doar ca e prea mult oțet 150 ml la asa putina ceapa. Când am făcut prima data era mult prea iute. Acum am pus 150 ml la 4 cepe albe și 4 cepe roși. In rest e buna. Mersi de rețetă!Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate adapta pentru gustul fiecaruia. Iti multumesc si eu pentru aprecieri, toate cele bune!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!