10.01.2018

Chiftelute cu maioneza si ceapa marinata

Este un preparat delicios care are succes de fiecare data. Ceapa alba o puteti inlocui cu ceapa rosie, iar pe langa maioneza puteti adauga si 1-2 linguri de smantana fermentata. Va recomand cu drag reteta, sigur o sa va placa!

Daca probati reteta mea de Chiftelute cu maioneza si ceapa marinata, va astept cu drag aici sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...

     Ingrediente
     Pentru chiftelute:

  • 500 g carne tocata (am folosit amestec porc+vita)
  • o ceapa potrivita ca marime
  • 2 catei de usturoi
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar (se poate folosi si patrunjel)
     Pentru maioneza:
  • un ou
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 300 ml ulei
  • putina sare
     Pentru ceapa marinata:
  • 2 bucati ceapa alba
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 150 ml otet
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
    




Aici gasiti reteta SALATEI DE ICRE.

Aici gasiti reteta SALATEI CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI.

Mod de preparare
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori si o punem intr-un bol. Adaugam sare si amestecam bine.Turnam apa si otetul peste ea si o lasam sa stea in aceasta marinada cateva ore, sau cel mai bine peste noapte. Daca nu aveti timp o puteti opari scurt in apa cu otet.
Chiftelute:
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul zdrobit, pesmetul, oul si mararul.
Condimentam cu sare si piper, apoi omogenizam.
Cu mainile umezite in apa formam bile potrivite ca marime (cam cat o nuca) si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si le lasam pana se rumenesc frumos (aproximativ 35 de minute a durat la mine). La jumatatea timpului de gatire le putem intoarce si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie si le lasam sa se raceasca.
Maioneza am facut-o ca aici:reteta maionezei rapide.
Cand ceapa s-a marinat, o scurgem bine de solutia de apa si otet si o punem intr-un bol. O amestecam cu maioneza si putin piper. Adaugam si chiftelutele si amestecam usor. Optional se poate adauga si o lingura zdravana cu smantana grasa(smantana normala, fermentata). Dam bolul la frigider pentu o jumatate de ora, apoi putem servi. Este un deliciu, pe cuvant!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook ,cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete cu APERITIVE/GARNITURI.










Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

10 comentarii:

  1. Este geniala.Am făcut o azi.Multumim pt rețete,sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca v-a placut. Te pup, Alina si te mai astept in bucataria mea!

      Ștergere
  2. nu am făcut niciodată dar fac și eu și voi mânca pentru prima dată arată divin

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos nu am mai facut de mult acest preparat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-am reamintit de el. Te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Foarte bune. Nu am facut rețeta de ceva ani, dar vreau sa o fac anul acesta de Craciun.multumim pt retetele dumneavoastra. Sunt foarte delicioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentrui vizita! Sa fiti fericiti de Craciu!

      Ștergere
  5. Acum preparam și e foarte bun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daa, este foarte buna! La multi ani si un Nou An fericit!

      Ștergere
  6. Nu am facut niciodata cepa marinata cu maioneza dar recunosc arata super si cred ca e foarte buna m-am saturat de ceapa care ustura

    RăspundețiȘtergere

file:///C:/Users/bbb/Desktop/pinterest-ca7a5.html

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).