27.09.2021

Cap de piept de porc fiert in bere la cuptor

Acest preparat este un deliciu....este gustos, fraged, aromat si satios. Sambata trecuta l-am facut si deja se cere repetat...pai daca-i bun!😊 


Daca probati reteta mea de Cap de piept de porc fiert in bere la cuptor, va astept cu drag sa reveniti, sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 1,5 kg cap de piept de porc
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 lingurita cu varf de pasta de rosii
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 500 ml bere

Mod de preparare:
Eu am avut doua bucati de cap de piept de porc, dar se pot folosi si coaste bine impanate.
Cum procedam: indepartam pielita si grasimea in exces de pe bucatile de cap de piept. Le spalam cu apa rece, le lasam putin la scurs, apoi le tamponam cu prosoape de hartie si le taiem in felii printre coaste. Punem intr-un castronel: mierea, uleiul, pasta de rosii, piperul macinat, boiaua si sarea, apoi amestecam bine cu lingura pana la omogenizare. Vom obtine o pasta nu prea groasa. Ungem pe toate partile bucatile de carne cu aceasta pasta, le  infasuram in folie alimentara sau le punem intr-o punga speciala si le lasam la frigider pana a doua zi. Daca timpul nu va permite le tineti macar doua ore la macerat. Dupa acest timp, scoatem folia/punga cu bucatile de cap de piept din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Le asezam frumos intr-o tava si turnam berea pe langa ele. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la foc mediu (180°). Daca nu vreti sa folositi folie de aluminiu, luati o bucata mai mare de hartie de copt, o sifonati in maini, apoi o puneti direct peste bucatile de carne. Dupa aproximativ o ora si jumatate indepartam folia(hartia de copt) si mai lasam carnea 15-20 minute sa se rumeneasca frumos deasupra. Cat timp carnea sta in cuptor verificam din cand in cand ca lichidul din tava sa nu scada prea mult. Daca este cazul, mai punem  cate putina apa fierbinte. Cand este gata, scoatem tava cu friptura din cuptor si cand se racoreste putin o putem servi. Friptura este aromata, gustoasa si frageda de ramai cu osul in mana 😊 Noi am servit-o cu cartofi la cuptor si castraveti in otet.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.















Aici gasiti reteta pentru COASTE(SCARICICA) LA CUPTOR.


6 comentarii:

  1. Anonim12/8/22

    Super reteta!!!!👍👍👍👍👍

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim7/9/22

    Multumesc!imi sinteti de mare ahutor cind ramin in pana de idei😂😂😂.....sinteti minunati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur ca retetele mele te ajuta sa te inspiri. O zi frumoasa sa ai...iti multumesc si eu pentru aprecierei.

      Ștergere