28.02.2016

Castraveti in oţet (bulgaresti)


      Crocanti, cu gust dulce-acrisor.


loading...
      Ingrediente:
  • 12 kg castraveti
  • sare de muraturi(23 lingurite cu varf)
  • zahar(46 lingurite)
  • otet aproximativ 1,4 litri
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • piper boabe
  • 23 de borcane de 800 si 900 ml, am folosit eu.




Aici gasiti reteta CASTRAVETILOR IN SARAMURA.

Mod de preparare:
Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. 
Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul in rondele. 
Asezam castravetii in borcane si punem printre ei ceapa si morcov.
La fiecare borcan adaugam o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ).
Punem cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. 

Completam cu apa si sigilam borcanele.
Le punem la fiert(foc mic) in vase mai mari pe fundul carora asternem mai multe straturi de hartie. Eu am folosit coli de scris. Apa din vasul/vasele in care fierbem borcanele cu castraveti trebuie sa ajunga aproape de capacele borcanelor.
Fierbem borcanele aproximativ15-20 minute(din momentul in care apa incepe sa fiarba), pana castravetii isi schimba culoarea .
II acoperim cu o patura si ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert.
A doua zi ii depozitam in beci sau camara. In 2-3 zile sunt buni de consum.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.










 




loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente