Ingrediente:
- 12 kg castraveti
- sare de muraturi(23 lingurite cu varf)
- zahar(46 lingurite)
- otet de 9°- aproximativ 1,4 litri
- 4-5 cepe
- 2 morcovi(optional)
- boabe de mustar
- piper boabe
- 23 de borcane de cca 800 ml
Mod de preparare:
La acesta reteta vom folosi castraveti proaspeti si micuti ca sa se aseze cat mai bine in borcane. 1 kg de castraveti ar trebui sa intre in doua borcane de cca 800 ml.
Prima data vom pregati borcanele si capacele acestora: le spalam cu apa si detergent de vase, apoi le lasam la scurs.
Spalam castravetii si ii lasam si pe ei la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, iar morcovii in rondele. Asezam castravetii in borcane si punem printre ei ceapa si rondele de morcov.
Punem in fiecare borcan o lingurita cu sare, doua lingurite cu zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ). Mai adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe de piper.
Completam cu apa si inchidem borcanele cu capace.
Punem borcanele la fiert(la bain - marie) in vase mai mari pe fundul carora asternem 3-4 straturi de hartie sau un prospo de bucatarie. Eu am folosit coli de scris. Apa din vasul/vasele in care fierbem borcanele cu castraveti trebuie sa ajunga aproape de capacele borcanelor.
Fierbem borcanele aproximativ 15-20 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca sau pana castravetii isi schimba culoarea.
Dupa acest timp, ii acoperim cu un prosop gros/patura si ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert.
Cand se racesc scoatem borcanele din apa si le depozitam in beci sau camara. In 2-3 zile castraveciorii sunt buni de consum. Este simplu, nu-i asa?
Spalam castravetii si ii lasam si pe ei la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, iar morcovii in rondele. Asezam castravetii in borcane si punem printre ei ceapa si rondele de morcov.
Punem in fiecare borcan o lingurita cu sare, doua lingurite cu zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ). Mai adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe de piper.
Completam cu apa si inchidem borcanele cu capace.
Punem borcanele la fiert(la bain - marie) in vase mai mari pe fundul carora asternem 3-4 straturi de hartie sau un prospo de bucatarie. Eu am folosit coli de scris. Apa din vasul/vasele in care fierbem borcanele cu castraveti trebuie sa ajunga aproape de capacele borcanelor.
Fierbem borcanele aproximativ 15-20 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca sau pana castravetii isi schimba culoarea.
Dupa acest timp, ii acoperim cu un prosop gros/patura si ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert.
Cand se racesc scoatem borcanele din apa si le depozitam in beci sau camara. In 2-3 zile castraveciorii sunt buni de consum. Este simplu, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doau retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca❤. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de CONSEVE/MURATURI.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca❤. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de CONSEVE/MURATURI.
In poza de mai jos sunt cateva borcane de castraveti bulgaresti, plus un borcan de Castraveti murati la soare.
super deliciosi
RăspundețiȘtergereAdevarat! Te pup si iti multumesc pentru vizita. Sa ai o saptamana frumoasa!
ȘtergereSunt o fetita de zece ani si am mancat azi iarna castraveti pusi dupa aceasta reteta a dvs. Si pe aceasta cale îi multumesc mamei mele ca îi pregateste si dvs. ca ne-ati dat aceasta minunata reteta.Va multumim!!
ȘtergereOoo, scumpa mea! Ce bucurie mi-ai facut cand am citit acest mesaj. Ma bucur ca ti-au placut castravetii pregatiti de mama ta. Iti doresc o zi minunata, pup si pe tine si pe mamica ta!
ȘtergereMultumesc frumos!! O zi buna!! La revedere
ȘtergereSi am mancat si conopida de la dvs. Si mi-a placut foarte mult
ȘtergereExcelente toate rețetele!!! Mulțumim că împărtășiți cu noi aceste minunății și că ne inspirați de fiecare dată!
ȘtergereCu mare drag. Va imbratisez pe toti...de la mic la mare.
ȘtergereBuna ziua
RăspundețiȘtergereImi place reteta de castraveti in otet dar se poate pastra peste iarna?Nu vreau sa folosesc conservant.
Buna! Tin fara nicio problema...si 2-3 ani. Nu este nevoie de conservant :)
ȘtergereMulțumesc,o să o incerc și eu rețeta
ȘtergereSpuneti-mi va rog la borcanul de un litru cit oțet si zahar merge?
RăspundețiȘtergereBuna. 6 linguri otet, 1 lingurita cu varf de sare si 2 lingurite cu varf de zahar.
ȘtergereSuper rețetă
RăspundețiȘtergereFoarte apreciați de toată familia aceşti castraveciori
Mulțumesc
Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu, o zi buna!
ȘtergereMinunați acești castraveti,familia îi adoră;Mulțumesc.🤗
RăspundețiȘtergereCu mult drag! O saptamana frumoasa sa aveti!
ȘtergereMultumim ptr.reteta...așa am sa pun castravetii
RăspundețiȘtergereCu drag! Te astept sa revii cu impresii
Ștergereimi place
ȘtergereMulțumim pentru rețeta! 🌹 🌹 🌹
RăspundețiȘtergereCu mare drag...iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu :)
ȘtergereMulțumesc, super reteta.
RăspundețiȘtergereCu mare drag, ma bucur ca v-a placut :)
Ștergere❤👍👏😘
RăspundețiȘtergereMultumesc, o zi minunata!😘
ȘtergereMulțumesc pt rețetă!
RăspundețiȘtergereLa un borcan de 800 de grame cantități care șanț
RăspundețiȘtergereAsa ii fac și eu șint foarte buni și țin 2,3 ani,felicitări!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta,o faceam aroximativ dar acum o incerc pe aceasta!
RăspundețiȘtergereCîte procente să fie oțetul?
RăspundețiȘtergereOtet de 9 grade
ȘtergereAsa ii fac și eu.
RăspundețiȘtergereSalicilic nu se pune?
RăspundețiȘtergereNu este nevoie
ȘtergereFaini castravecior
RăspundețiȘtergere👍👍👍
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru rețetă
RăspundețiȘtergereCu drag...si eu iti multumesc pentru vizita si aprecieri. Te mai astept in bucataria mea virtuala.
ȘtergereArata foarte bine castraveciorii. O sa fac și eu tot asa.Dar eu mai puneam Marar ,hrean sau cate o buc.de usturoi.Sau nu se pune?.Mulțumesc
RăspundețiȘtergereNu este nevoie de hrean, in rest poti pune ce condimente doresti. O zi frumoasa!
ȘtergereBună rețeta și eu o folosesc!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
ȘtergereMulțumesc frumos pentru rețeta !
RăspundețiȘtergereCu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri si com. O zi frumoasa!
ȘtergereAnul acesta tot rețetă dumneavoastră o sa o fac!
RăspundețiȘtergereVa mulțumesc!
Cu mare drag! Ma bucur ca iti place.
ȘtergereMulțumescm, Gicuta!
RăspundețiȘtergereCu mare drag, va multumesc si eu pentru aprecieri.
Ștergere