Crocanti,cu gust dulce-acrisor.
loading...
Ingrediente:- 12 kg castraveti
- sare de muraturi(23 lingurite cu varf)
- zahar(46 lingurite)
- otet aproximativ 1,4 litri
- 4-5 cepe
- 2 morcovi
- boabe de mustar
- piper boabe
- 23 de borcane de 800 si 900 ml, am folosit eu.
Mod de preparare:
Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs.
Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele.
Asezam castravetii in borcane adaugand printre ei ceapa si morcov.
La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ).
Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper.
Completam cu apa si sigilam borcanele.
Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie.
Le fierbem aproximativ15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea .
II acoperim cu o patura si ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert.
A doua zi ii depozitam in beci sau camara.
Sa va fie de folos!
loading...
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu