19.07.2021

Prajitura cu fructe si ciocolata

Prajitura cu fructe si ciocolata este un desert absolut minunat care se poate prepara in orice anotimp, cu fructe de sezon. Contine ingrediente simple si se face foarte usor. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta.💚


 Daca probati reteta mea de Prajitura cu fructe si ciocolata  
sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de FacebookFacebook.

    
    Ingrediente:
  • 5 oua mari
  • 200 g zahar (8 linguri)
  • 300 g faina( 12 linguri)
  • 125 ml ulei
  • 200 g iaurt natural
  • 100 g ciocolata 50% cacao
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 500-600 g fructe la alegere(cantarite fara samburi)


Mod de preparare:

Pentru inceput spalam fructele pe care le vom folosi....daca este cazul indepartam samburii, le feliem/taiem, apoi le lasam la scurs pe prosoape de hartie.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C).
Tapetam o tava (25x 35 cm )cu hartie de copt.
Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana
Taiem ciocolata marunt cu cutitul.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt vas si punem sarea si zaharul peste ele, apoi le mixam pana zaharul si sarea se dizolva complet si compozitia creste in volum. Turnam uleiul in fir subtire( ca la maioneza) in timp ce mixam, apoi adaugam iaurtul. Aromatizam cu coaja de lamaie. Puteti folosi aromele care va plac. Lasam mixerul deoparte, luam o spatula de bucatarie si incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La final punem ciocolata taiata si amestecam din nou cu spatula ca sa o distribuim uniform in aluat. Turnam aluatul in tava pregatita, il nivelam, apoi asezam deasupra fructele….eu am folosit un pumn de visine, 2 nectarine si cateva capsuni scoase din capsunata. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos deasupra. Putem face testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii, si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca prajitura este coapta. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem portiona si servi. Daca doriti o puteti pudra deasupra cu zahar pudra. .Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.














Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU FRUCTE SI BEZEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!