08.06.2020

Pandispan pufos cu capsuni

Un pandispan simpu, pufos si aromat completat de fructe proaspete si aromate. Albusurile le vom bate bine, ca la bezea, si nu va fi nevoie de praf de copt...prajitura va fi pufoasa si va creste uniform. Recomand cu drag reteta!❤


Daca probati reteta mea de Pandispan cu capsuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite! 


    Ingrediente:
  • 7 oua de marime medie
  • 200 g zahar (8 linguri)
  • 250 g faina (10 linguri cu varf)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 varf cutit de sare
  • 500 g capsuni


Mod de preparare:

Pentru inceput spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Capsunile se pot inlocui cu orice fructe de sezon.  Cand sunt bine scurse, indepartam coditele si taiem capsunile in bucati potrivit de mari. Bucatile nu trebuie sa fie egale. Punem capsunile taiate pe prosop de hartie ca sa absoarba sucul lasat. Aprindem cuptorul la foc potrivit(180°C). Tapetam o tava(25x 35cm) cu hartie de copt. Eu am udat tava inainte ca sa pot aseza hartia cat mai bine in ea.
Masuram/ cantarim zaharul si faina. Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem in vasul mixerului sau in alt vas impreuna cu sarea. Mixam albusurile cateva minute(3-4) pana devin spuma, apoi adaugam in doua reprize zaharul si zaharul vanilat si mixam in continuare pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat galbenusurile(le batem inainte putin cu furculita). Aromatizam cu coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde.
Lasam mixerul deoparte si cernem faina deasupra compozitiei de oua. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie amestecam usor, de jos in sus, ca sa incorporam faina. Turnam compozitia in tava pregatita dinainte si asezam deasupra bucatile de capsuni. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos deasupra. Ca sa fim siguri ca prajitura este coapa putem face testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca prajitura este coapta. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se racoreasca 7-8 minute, apoi o scoatem din tava cu hartie cu tot. Cand se raceste o portionam, o asezam pe un platou, apoi o putem servi. Optional se poate pudra cu zahar.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de DULCIURI.


















4 comentarii:

  1. Anonim12/10/22

    Buna , toate retele sunt minunate si vreau sa le probez si eu . Multumesc frumos .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur ca iti plac retetele mele. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  2. Anonim13/6/23

    Vă mulțumim pentru rețete ne plac mult

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!