13.07.2021

Lichior de capsuni- capsunata

Lichior de capsuni- capsunata....o bautura dulce, fina si aromata. Inca se mai gasesc capsuni in piata, poate il preparati si voi.💜  


 Daca probati reteta mea de Lichior de capsuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite....omul cat traieste invata 💜.

 

    Ingrediente:
  • 1, 5 kg capsuni
  • 700 g zahar
  • 1, 5 l alcool rafinat sau vodka de calitate( de 40°)
  • 3-4 fire de menta
Mod de preparare:
Pentru inceput spalam capsunile in apa rece, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt scurse le indepartam coditele si le punem intr-un borcan de 4-5 litri in straturi alternative cu zaharul. Printre capsuni adaugam si crengutele de menta. Acoperim borcanul cu o panza curata sau o farfurioara si lasam la macerat, la loc mai racoros(nu in frigider) pentru aproximativ 2-3 zile sau pana zaharul se dizolva complet. In acest timp vom scutura borcanul de 2 ori pe zi. Cand zaharul s-a dizolavat turnam alcoolul si amestecam. Astupam borcanul cu capac sau cu 2-3 straturi de folie alimentara si il dam din nou la loc mai racoros. Il lasam 3 saptamani si avem grija sa mai scuturam usor borcanul macar de 2-3 ori pe saptamana. Dupa acest timp strecuram lichiorul, mai intai printr-o strecuratoare deasa, apoi printr-o panza sau tifon impaturit in mai multe straturi. Nu aruncam capsunile… dupa ce le scurgem intr-o strecuratoare le putem folosi la prajituri. Le puteti congela si le folositi la deserturi atunci cand doriti. Daca vi se pare ca lichiorul este slab alcolizat sau prea dulce mai puteti adauga alcool dupa gustul vostru. Turnam lichiorul in sticle pe care le inchidem cu dop, dar nu inainte de a-l degusta 😊…. dupa 1-2 saptamani va fi si mai bun. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta, este un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.














Aici gasiti reteta pentru VISINATA DE CASA.



Un comentariu:

  1. Anonim27/6/23

    Ma bucur ca am găsit aceasta rețetă de caisata,dar si capsunata. Am pus în aplicare pe a doua și este foarte bună.Cand caisele vor fi mai coapte si le prefer pe cele românești o voi încerca.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!