04.07.2016

Prajitura cu fructe si bezea

Prajitura cu fructe si bezea este un desert delicios care se prepara relativ usor. Se pot folosi orice fructe de sezon. Alta data am facut-o si cu bucati(cubulete) de mere usor caramelizate...a iesit o bunatate.❤

Daca probati reteta mea de Prajiura cu fructe si bezea, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
    Blat:
  • 250 g unt moale
  • 5 galbenusuri 
  • 1 cana cu zahar pudra(170-180 g) 
  • 2 cani si jumatate cu faina(375 g) 
  • 350 ml lapte 
  • 1 pliculet praf de copt 
  • 1 fiola esenta de vanillie 
  • 2 lingurite coaja de lamaie 
  • un varf cutit  de sare
   Bezea:
  • 5 albusuri 
  • 1 cana zahar(200 g) 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • un varf cutit de sare 
   Umplutura:
  • 800 g fructe la alegere(eu am folosit nectarine si caise) 


Mod de preparare
Daca nu avem cantar de bucatarie, zaharul, zaharul pudra si faina le vom masura cu o cana de 250 ml.
Blat:
Mixam untul spuma, apoi adaugam zaharul in 2-3 reprize.
Punem cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si sarea.
Incorporam treptat faina cernuta cu praful de copt alternand cu laptele, apoi aromatizam cu esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Turnam aluatul intr-o tava ( 35x25x6 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C)  pana se coace blatul pe jumatate (aproximativ 15 minute).
Cand suprafata blatului este tare la atingere, scoatem tava din cuptor si asezam fructele taiate cubulete.
Reintroducem tava in cuptor si ne ocupam de bezea.
Bezea:
Batem spuma cele 5 albusuri cu sarea, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in mai multe reprize. Mixam bine pana zaharul se dizolva si ne iese o bezea tare si lucioasa.
Cand prajitura este aproape coapta intindem bezeaua peste fructe si o mai lasam la cuptor 10-15 minute sau pana bezeaua se rumeneste usor. Cand prajitura este gata, o lasam  sa se raceasca in tava, apoi o putem portiona si servi. Este absolut delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.

5 comentarii:

  1. buliga irina9/9/16

    foarte buna si usor de facut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este,Irina.Se prepara usor si este un deliciu. Te pup, o seara frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Anonim30/6/22

    Delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim19/6/24

    Vă rog frumos Spuneti-mi de ce se lasă bezeaua a doua zi ? Unde greșesc oare ? Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Probabil nu este coapta suficient sau este coapta la foc prea iute. O zi buna

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!