04.07.2016

Prajitura cu fructe si bezea


O prajitura delicioasa care merge facuta cu  fructe de sezon.

loading...

       Ingrediente:
       Blat:

  • 250 g unt
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana zahar(cana de 250 ml)
  • 2 ½ cani faina
  • 350 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • o fiola esenta de vanillie
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • un praf de sare

       Bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit de sare

      Umplutura:
  • 800 g fructe la alegere(eu am folosit nectarine si caise)



Mod de preparare:
Blat: 
Mixam untul moale cu sarea, apoi adaugam zaharul in mai multe reprize .
Punem cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt alternand cu laptele, apoi aromatizam cu esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Turnam amestecul obtinut intr-o tava ( 35x25x6cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava  la cuptorul preincalzit la foc mediu ,pana se coace blatul pe jumatate (aproximativ 15 minute).





Cand suprafata aluatului este tare la atingere ,scoatem tava din cuptor si asezam fructele taiate cubulete.
Reintroducem tava in cuptor si ne ocupam de bezea.
Bezea: 
Batem spuma cele 5 albusuri cu sarea ,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in mai multe reprize. Mixam pana rezulta o bezea tare.
Cand prajitura este aproape coapta, intindem bezeaua peste fructe si o mai lasam la cuptor 10-15 minute, pana bezeaua se rumeneste frumos. 
Portionam prajitura cand se raceste.












loading...
loading...

2 comentarii:

  1. buliga irina9/9/16

    foarte buna si usor de facut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este,Irina.Se prepara usor si este un deliciu. Te pup, o seara frumoasa sa ai!

      Ștergere

..

Articole recente