Ingrediente:
- 6 kg visine
- 3 kg zahar
- 3,5 kg alcool dublu rafinat de 90°
Mod de preparare:
Spalam visinile indepartand frunzele si coditele, apoi le lasam la scurs in strecuratori. Cand sunt scurse le asezam intr-o damigeana(am folosit una de 15 litri) in straturi alternative cu zaharul. Avem grija ca ultimul strat sa fie de zahar. Punem pe gura damigenii o panza curata sau un tifon impaturit in mai multe straturi si il legam cu un elastic sau sfoara. Punem damigeana in camara, beci sau intr-un loc ferit de razele soarelui. Agitam zilnic(seara si dimineata) damigeana ca fructele sa se amestece cu zaharul si acesta sa se dizolve. Eu am tinut-o in beci si zaharul s-a dizolvat complet in 8 zile. Cand zaharul se dizolva si se formeaza siropul adaugam alcoolul. Astupam damigeana cu dop si lasam visinata la macerat aproximativ 6 saptamani. Din cand in cand mai agitam damigeana(macar la 2-3 zile). Dupa acest timp, strecuram visinata si o punem in sticle care se inchid cu dop. Visinile le putem folosi la diverse deserturi. Pozele finale pe care le prezint mai jos sunt facute in ziua in care am adaugat alcoolul peste visine.... deja are o culoare superba.…revin cu alte poze peste 6 saptamani 😊 Daca doriti o visinata mai slab alcoolizata o puteti dilua cu vodka de caliate(fara arome), tuica sau palinca.
*
La fel fac si caisata(caisele cantarite fara samburi) sau afinata, numai ca las fructele amestecate cu zaharul doar 2-3 zile, apoi adaug alcoolul. Mai las la macerat aproximativ o luna, apoi le strecor. Caisata o strecor printr-o strecuratoare in care pun un tifon impaturit in mai multe straturi...daca este cazul o strecor de doua ori). In caisata pun si miezul de la o mana de samburi.Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Asa arata visinata mea dupa 6 saptamani, am pus-o in sticle si am degustat-o....foarte buna!
Aici gasiti reteta LICHIORULUI DE NUCI VERZI.
Aici gasiti reteta LICHIORULUI DE NUCI VERZI.
foarte bine!!!!
RăspundețiȘtergereBuna dimineata! :)
RăspundețiȘtergereWhat a wonderful recipe, thanks for sharing! Is it possible to substitute 90 proof alcohol for 40 proof vodka? Should the recipe be adjusted? Thanks!
RăspundețiȘtergereMULTUMIM pt reteta!
RăspundețiȘtergereCu drag, o zi buna!
ȘtergereMulțumesc pentru rețete, sunt SUPER!!!👍👏👏👏
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri si vizita.
ȘtergereBuna reteta, frumoasa prezentare ! Si eu procedez la fel si iese o visinata aromata si apreciata ! Succes cu alte postari !
RăspundețiȘtergereBuna. Multumesc frumos pentru aprecieri.
ȘtergereMulțumim. Rețete gustoase 😘
RăspundețiȘtergereCu drag, o zi minunata
ȘtergereFoarte buna reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc
Ștergerehttps://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com/2017/11/pilaf-cu-ciuperci.html
Ștergere👍👍👍🍷
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru rețete. Foarte bune
RăspundețiȘtergereCu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri.
ȘtergereMulțumesc ptr sfaturi.
RăspundețiȘtergereCu mare drag, o zi frumoasa
ȘtergereSfaturile dumneavoastra sunt foarte utile, mai ales pentru cine face o visinata pentru prima oara; acum s-a format siropul si peste doua zile pun alcoolul de 96 grd; o las dupa cum a-ti spus pentru 6 saptamani; daca e nevoie dupa mai pun niste palinca. Multumim mult !
RăspundețiȘtergereCu mare drag, va multumesc si eu pentru vizita!
ȘtergereFelicitări pentru tot ceea ce faceți și mult succes in continuare!
RăspundețiȘtergereVa multumesc din inima!
Ștergere