Daca probati reteta mea de Gem/marmelada de gutui, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- 2 kg gutui
- 800 g zahar
- 300 ml apa
- 3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
La acesta reteta am folosit gutuile fierte, ramase de la peltea(reteta aici). Am indepartat atat cat am putut din cotoare, apoi cu lingura de lemn am rupt feliile de gutui in bucati mai mari. Le-am pus intr-o cratita si am adaugat zaharul, apa si zeama de lamaie. Am amestecat totul si am pus oala pe foc potrivit. Am amestecat pana s-a dizolvat zaharul, am redus focul si am fiert gemul aproximativ 35 de minute. Daca va place mai dulce, mai puteti adauga zahar. Cand a fost gata, am pus gemul fierbinte in borcanele sterilizate si le-am inchis cu capac. Cam asta a fost tot… ai iesit un gem aromat, dulce-acrisor.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu