03.07.2019

Sterilizarea borcanelor inainte de a fi umplute cu fructe sau legume

Sterilizarea borcanelor inainte de a fi umplute cu bunatati(dulceturi, gemuri, zacusca sau tocanite pentru iarna) are un rol foarte important in pastrarea perfecta a alimentelor. De aceea, eu recomand sa nu treceti peste aceasta operatiune...este simplu, haideti sa cititi mai jos.😍 


Dupa sterilizare, borcanele se vor umple imediat….nu le sterilizam azi si le umplem peste doua zile sau doua saptamani 😊 Trebuie lucrat cu ele imediat ce se racesc.
Daca aveti sfaturi/sugestii, va astept cu drag sa le lasati in comentarii...omul cat traieste invata.



Stiu ca nu este o reteta, dar sigur acest scurt articol le va ajuta pe gospodinele care sunt la inceput de drum in ale bucatariei si nu numai 😊. Sterilizarea borcanelor inainte de a fi umplute cu bunatati(dulceturi, gemuri, zacusca sau tocanite pentru iarna) are un rol foarte important in pastrarea perfecta a alimentelor. In felul acesta mucegaiurile, bacteriile si ciupercile vor fi indepartate. Este bine sa alegem borcane si capace care se inchid perfect. Capacele nu trebuie sa aiba urme de rugina sau sa fie deformate. Tot la fel se sterilizeaza si sticlele.



Cum procedam:

Spalam borcanele si capacele acestora cu apa si detergent de vase si le clatim bine. Le lasam putin la scurs, apoi asezam borcanele (cu gura in sus) pe o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. De capace ne vom “ocupa” putin mai tarziu 😊 Introducem tava cu borcane in cuptorul RECE, apoi il aprindem la foc mic(120-140 °C). Dupa 15-20 de minute inchidem cuptorul si punem in tava cu borcane si capacele. Le lasam in cuptor pana se racesc, apoi le putem umple cu dulceturi, gemuri, zacusca sau tocanite pentru iarna. Dupa racire, borcanele se folosesc imediat....nu le sterilizam astazi si le umplem peste doua zile. Sa va fie de folos!
Mai jos am atasat cateva fotografii plus patru retete pentru inspiratie.
Daca va plac retetele mele, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.





Aici gasiti reteta pentru DULCEATA DE GUTUI
Aici gasiti reteta pentru PELTEA DE GUTUI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).