17.09.2020

Pui cu sos si ciuperci

Puiul cu sos si ciuperci este un preparat rapid, simplu de facut si tare gustos. Contine ingrediente la indemana oricui si urmand reteta, oricine il poate prepara...chiar si cele mai tinere gospodine😉


Daca probati reteta mea de Pui cu sos si ciuperci, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

    Ingrediente:
  • 7 pulpe de pui superioare (750 g)
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 3 cepe mari
  • 4 catei mari de usturoi
  • o cana suc de rosii sau 2 linguri bulion
  • sare
  • piper macinat
  • 3-4 linguri ulei
  • cateva fire de marar

 

Mod de preparare:
Pentru inceput parlim pulpele de pui, le spalam bine si le lasam la scurs. Eu am folosit pulpe de pui superioare cu piele si os, dar se poate folosi orice carne de pui. Curatam ciupercile si piciorusele acestora, le trecem sub jet de apa rece si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Incingem uleiul intr-o cratita mai larga si rumenim usor carnea pe ambele parti. Cat timp carnea se rumeneste curatam ceapa, o spalam si o taiem in felii mai subtiri( in solzisori). Feliem ciupercile si piciorusele acestora. Cand pulpele sunt usor rumenite le scoatem pe o farfurie si punem ceapa taiata (in aceeasi cratita). Cand ceapa se inmoaie adaugam ciupercile si putina sare. Le calim impreuna aproximativ 5 minute, apoi punem pulpele de pui si turnam apa pana la nivelul lor. Acoperim cratita partial cu un capac si lasam mancarea sa fiarba la foc mic spre potrivit. Cand legumele si carnea sunt patrunse adugam sucul de rosii(bulion), sare si piper dupa gust. Lasam mancarea sa fiarba pana mai scade si sosul se ingroasa putin. Spre sfarsit adaugam usturoiul dat pe razatoarea mica. Gustam mancarea si daca este nevoie mai punem sare sau piper. Cand este gata, inchidem focul de sub cratita si presaram deasupra mararul tocat. Simplu si sigur bun, nu-i asa? 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele cu MANCARE CARNE/PESTE.


















Aici gasiti reteta pentru CIORBA RADAUTEANA.




2 comentarii:

  1. Anonim31/1/23

    Minunate rețetele dumneavoastră doamna Giucuta de multe ori m-am inspirat din rețetele dumneavoastră vă doresc succes și multă multă sănătate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos pentru aprecieri, ma bucur ca te inspiri din ceea ce gatesc si postez.

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!