29.07.2017

Prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie

O prajitura fara coacere, simplu de facut si tare buna. Sursa.


loading...
       Ingrediente:
       Pentru o tava cu dimensiunile 24x24cm
  • aproximativ 400 g biscuiti Petit-beurre
  • 1,200 kg mere
  • 7 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un varf  lingurita de scortisoara
       Budinca:
  • 750 ml lapte 
  • 5 galbenusuri
  • 100 g unt 85%grasime
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 5 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie(puteti folosi pastaie de vanilie)


Aici gasiti reteta de PRAJITURA CU MERE, BISCUITI SI BUDINCA


Mod de preparare:
Spalam merele, le curatam de coaja si cotor, apoi le dam pe razatoarea cu orificii mari. Le punem intr-un vas pe foc cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Le calim pana scade tot lichidul lasat ,apoi le lasam sa se raceasca.
Crema:
Cu ajutorul telului amestecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina lingura cu lingura, apoi turnam laptele treptat si amestecam bine. Punem amestecul astfel obtinut la fiert intr-un vas cu fundul gros si lasam pana crema se ingroasa ca o smantana. Cand este gata, dam deoparte, daugam untul si esenta, apoi omogenizam. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.

Asamblare:
Imbracam o tava( am folosit una cu pereti detasabili )in interior cu folie alimentara. Lasam folia sa cada si pe marginile tavii ca la sfarsit sa putem acoperi prajitura. Incepem sa asezam biscuitii unul langa celalalt, pe fundul tavii. Peste biscuiti punem merele, nivelam si asezam cel de-al doilea strat de biscuiti. Intindem crema uniform, iar deasupra cremei asezam inca un strat de biscuiti. Acoperim prajitura cu folia si dam tava la frigider peste noapte. A doua zi portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi. Simplu de facut si tare buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI














loading...

11 comentarii:

  1. Multumesc frumos pt.tot ce faceti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu,Paraschiva! O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Multumim ! Incrediente la indemana,f.simplu si repede se face si gustoasa si sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim20/11/17

    Dimensiunea tavii?




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Tava are dimensiunea 24x24 cm , este mentionat acest lucru si in reteta :) O zi frumoasa!

      Ștergere
  4. Foarte buna !! Am savurat o de dimi la cafea. Tava mea a fost mai mare si nu a iesit asa inalta 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vandana, ma bucur mult ca v-a placut prajitura. Iti multumesc pentru vizita si te mai astept in bucataria mea! Sa ai o saptamana frumoasa!

      Ștergere
  5. Ildy condrea26/4/18

    Bună seară, as putea înlocui faina cu amidon?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Desigur, se poate inlocui. In aceasta reteta 4 linguri de amidon sunt sufuciente. O zi buna si te mai astept la mine in bucatarie :)

      Ștergere
    2. Ildy condrea27/4/18

      Mulțumesc!

      Ștergere

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente