06.08.2020

Pizza quattro formaggi – pizza cu 4 feluri de branza

Pizza cu 4 feluri de branza are  aroma si gust deosebit. Aluatul se poate framanta de seara si il lasam la dospit in frigider peste noapte, iar sortimentele de branza le puteti alege dupa placul vostru. Sper sa incercati cat mai curand reteta 😊 Este delicioasa!



Daca probati reteta mea de Pizza quattro formaggi – pizza cu 4 feluri de branza, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.💜


     Ingrediente pentru 2 pizza cu diametrul de 32 cm
    Blat:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 20 g drojdie proaspata sau 7-8 g uscata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • ¼ lingurita sare
    Pentru uns blatul:
  •  Sos de rosii: ½ portie, preparat ca aici
     Topping:
  • 75 g parmezan ras fin
  • 200 g branza  gorgonzola
  • 200 g mozzarella
  • 200 g cascaval
  • busuioc uscat
    In plus:
  • 1 lingura gris pentru presarat in tavi
  • 1 lingura faina pentru presarat blatul de lucru





Mod de preparare
Blat:

Punem zaharul peste drojdie, amestecam si lasam sa se lichefieze. Daca folosim drojdie uscata o amestecam in faina, iar zaharul il dizolvam in apa calduta.
Cernem faina intr-un bol. Punem apa minerala intr-un ibric impreuna cu sarea si o incalzim putin. Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si apa. Amestecam, mai intai cu lingura, apoi incepem sa framantam cu mana. Daca aluatul este prea moale mai adaugam putina faina, iar daca este prea tare punem putina apa. Rasturnam aluatul pe blatul de lucru uns cu putin ulei de masline. Il framantam 5-7 minute adaugand si restul de ulei. Cand este gata, il punem din nou in bol, acoperim bolul cu un prosop de bucatarie sau folie alimentara si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul(aproximativ 45 de minute).
*
Tapetam doua tavi cu hartie de copt, apoi presaram putin gris peste hartie.
Framantam cateva secunde aluatul dospit pe blatul de lucru infainat si il impartim in doua parti egale. Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda, groasa de aproximativ 5 mm, apoi le transferam in tavile pregatite dinainte. Ungem fiecare foaie de aluat cu sosul de rosii,- sipeste el radem fin parmezanul. Rupem bucati mici de mozzarella si branza cu mucegai, le asezam intercalat peste parmezan, apoi condimentam cu busuioc uscat.. Deasupra radem cascavalul pe razatoarea cu orificii mari. Punem tavile in cuptorul preincalzit la foc  mare(230°C) pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana pizza se rumeneste usor pe margini. Daca doriti, inainte de a pune tavile in cuptor mai lasati pizza la dospit aproximativ 20 de minute. Servim pizza calda...este un DE-LI-CIU!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii. puls alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!