Daca incercati reteta mea de Pizza cu ton, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente
Blat:
- 300 g faina
- un pahar apa calduta (aproximativ 200 ml)
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita drojdie granule
- 1/2 lingurita sare
- ½ lingurita zahar
- 2 conserve ton maruntit
- 150 g cascaval
- 100 g masline
- boabe fierte de porumb
- o ceapa rosie sau alba
- 2 linguri zeama de lamaie
- o ceasca suc de rosii
- oregano
In plus:
Mod de preparare
Blat: punem drojdia la inmuiat in 4-5 linguri de apa sau o amestecam cu faina (vedeti indicatiile de pe ambalaj). Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si punem sarea, zaharul, uleiul si drojdia inmuiata. Framantam adaugand treptat apa pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Acoperim castronul cu un prosop sau folie alimentara si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
* O alta varianta ar fi sa framantam aluatul de seara si sa il tinem in frigider peste noapte.... il scoatem cu cel putin o ora inainte de a pregati pizza.
>>>>>>>
Cand aluatul este crescut il intindem intr-o foaie subtire si-l punem intr-o tava unsa cu unt (am folosit tava mare de aragaz). Il intepam din loc in loc cu furculita, apoi ungem toata foaia cu jumatate din sucul de rosii amestecat cu oregano. Punem tonul scurs si il stopim cu zeama de lamaie. Deasupra pestelui presaram boabele de porumb bine scurse. Radem cascaval, adaugam ceapa taiata rondele, maslinele taiate in rondele sau in jumatati si sucul de rosii ramas. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mare( 230° C) pentru aproximativ 20 de minute sau pana blatul se rumeneste usor pe margini. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam pizza sa se racoreasca, apoi o putem servi. Noua ne place si calda si rece😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete penrtu inspiratie
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitai, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu PIZZA/PASTE.
Aici gasiti reteta pentru PIZZA CU MEZELURI.
Aici gasiti reteta pentru PIZZA CU CORONITA DE CARNATI.
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Blat: punem drojdia la inmuiat in 4-5 linguri de apa sau o amestecam cu faina (vedeti indicatiile de pe ambalaj). Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si punem sarea, zaharul, uleiul si drojdia inmuiata. Framantam adaugand treptat apa pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Acoperim castronul cu un prosop sau folie alimentara si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
* O alta varianta ar fi sa framantam aluatul de seara si sa il tinem in frigider peste noapte.... il scoatem cu cel putin o ora inainte de a pregati pizza.
>>>>>>>
Cand aluatul este crescut il intindem intr-o foaie subtire si-l punem intr-o tava unsa cu unt (am folosit tava mare de aragaz). Il intepam din loc in loc cu furculita, apoi ungem toata foaia cu jumatate din sucul de rosii amestecat cu oregano. Punem tonul scurs si il stopim cu zeama de lamaie. Deasupra pestelui presaram boabele de porumb bine scurse. Radem cascaval, adaugam ceapa taiata rondele, maslinele taiate in rondele sau in jumatati si sucul de rosii ramas. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mare( 230° C) pentru aproximativ 20 de minute sau pana blatul se rumeneste usor pe margini. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam pizza sa se racoreasca, apoi o putem servi. Noua ne place si calda si rece😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete penrtu inspiratie
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitai, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu PIZZA/PASTE.
Aici gasiti reteta pentru PIZZA CU MEZELURI.
Aici gasiti reteta pentru PIZZA CU CORONITA DE CARNATI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu