27.01.2017

Pizza cu coronita din carnati

Buna de te lingi pe degete😉.Umplutura poate fi la alegere,dupa gustul fiecaruia

.
loading...

     Ingrediente
     Blat:
  • 400 g faina
  • aproximativ 200 ml apa calduta 
  • 5 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • o lingurita zahar

     Topping:
  • sos de rosii(de casa)
  • carnaciori
  • salam
  • cascaval
  • ardei gras rosu
  • oregano
  • unt pentru uns tava


Mod de preparare:

Blat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc si punem sarea,zaharul ,uleiul si drojdia dizolvata. Framantam adaugand treptat apa, pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cand  aluatul si-a dublat volumul ungem o forma (am folosit o forma rotunda de 32 cm diametrul) cu unt. Framantam putin aluatul si il intidem cu sucitorul in asa fel incat sa iasa putin mai mare decat tava.Il asternem in forma unsa, lasand-ul sa cada peste marginile tavii.




Taiem de-a lungul 2-3 carnati si ii crestam putin(daca sunt mai mici ii puteti lasa intregi). Ii asezam circular peste aluat, pe marginea formei.Ridicam aluatul de pe marginea tavii si acoperim carnatii formand un rulou .Taiem ruloul astfel format in bucati cam de un deget grosime ,apoi intoarcem fiecare bucata cu taietura in sus(vezi foto).
Intepam aluatul din mijloc cu furculita si il ungem cu sos de rosii.Asezam restul mezelurilor tataie dupa preferinta si ardeiul gras. Radem cascaval din belsug si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit  pentru aproximativ 35-40 de minute.Sa va fie de folos!😘

Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.







loading...
FINAL ARTICOL
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente