25.06.2018

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou si smantana

Ciorba de dovlecei dreasa cu galbenus de ou si smantana este o ciorba usor de preparat si nu necesita prea mult timp. Va recomand cu drag sa incercati reteta. O puteti acri cu bors, otet sau zeama de lamaie. Puteti adauga in plus si alte legume (radacina de patrunjel sau pastarnac). Haideti sa vedeti ce ingrediente am folosit eu si cum am preparat aceasta delicioasa ciorba.

Daca probati reteta mea de Ciorba de dovlecei dreasa cu ou si smantana, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

      Ingrediente:
  • 3 dovlecei 
  • o ceapa 
  • un morcov 
  • o bucatica de telina 
  • un ardei gras rosu 
  • 2 catei mari de usturoi 
  • 4 galbenusuri(puteti folosi si mai putine) 
  • 6 linguri smantana groasa(aproximativ 150g) 
  • 2 linguri ulei 
  • zeama de lamaie 
  • sare 
  • piper 
  • o legatura de marar 

Aici gasiti reteta CIORBEI DE FASOLE GALBENA CU DOVLECEL.



Aici gasiti reteta CHIFTELUTELOR DIN DOVLECEI.



Mod de preparare CIORBA DE DOVLECEI DREASA CU OU SI SMANTANA:

Curatam, spalam si taiem in cuburi ceapa, morcovul si ardeiul.
Telina curatata si spalata o dam pe razatoarea cu orificii mici(o puteti taia in cubulete sau cum doriti).
Punem uleiul in oala in care vom prepara ciorba, adaugam legumele taiate( mai putin dovleceii) si putina apa(1-2 linguri). Lasam la inabusit 3-4 minute, apoi turnam aproximativ un litru si jumatate de apa si lasam sa fiarba in continuare la foc potrivit. Daca apa scade prea mult mai adaugam alta fierbinte.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati in cubulete. Zdrobim cei doi catei de usturoi si ii punem si pe ei in oala cu ciorba. Continuam fierberea inca 10-15 minute, apoi verificam ca legumele sa fie fierte. Adaugam sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Scoatem din oala 3 polonice cu zeama si oprim focul de sub oala.
Separat, batem galbenusurile cu smantana si adaugam cate putina zeama fierbite, amestecand energic cu un tel.
Turnam in fir subtire amestecul in oala cu ciorba(amestecam cu telul), apoi punem mararul tocat. Este o ciorbica rapida, usor de preparat si tare buna..
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu SUPE/CIORBE.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente