Ingrediente:
- 750-800 g dovlecei
- 250 g branza telemea
- 1 ou
- 4 linguri rase cu pesmet
- 4 linguri rase cu faina
- o legatura de marar
- sare(doar daca este necesar)
- piper macinat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Spalam dovleceii, ii stergem cu prosoape de hartie, apoi ii curatam de coaja. Indepartam semintele(daca este cazul), apoi ii dam pe razatoarea cu orificii mici.
Ii lasam 5-6 minute intr-o strecuratoare la scurs, apoi ii stoarcem bine in pumni si ii punem intr-un castron. Putem presara peste ei putina sare, in felul acesta isi vor lasa apa mai repede.
Dam branza pe razatoarea cu orificii mici si o adaugam peste dovlecelul ras.
Punem si restul ingredientelor si amestecam bine cu lingura pana la omogenizare. Sare vom adauga doar daca este nevoie...telemeaua este deja sarata.
Incingem uleiul intr-o tigaie....sa fie cam ½ deget, apoi punem cu lingura din compozitia de chiftele formand gramajoare pe care le aplatizam usor...tot cu lingura. Le prajim la foc mediu pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei. Sunt bune si calde si reci. Cam asta-i tot...simplu si delicios!Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitatI, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitatI, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.
Mmmmmmmm .... ce misto sunt
RăspundețiȘtergereIntr-adevar sunt bune!Iti multumesc pentru vizita si-ti doresc o zi frumoasa! <3
RăspundețiȘtergereSunt bune si in varianta dulce, cu branza de vaci si putin zahar!
RăspundețiȘtergereDa, asa este! Iti multumesc pentru vizita, te mai astept cu drag!
ȘtergereBuna seara mâine dimineață fac rețetă d-stra cu brânză abia aștept, vă doresc o seară binecuvântată ������
RăspundețiȘtergereBuna dimineata! Cum ti-au iesit chitelutele? :)
ȘtergereAm facut si eu aceste chiftelute. Dovleacul da gust bun.. eu am mai pus in ultima compozitie putin usturoi, mie mi-a placut si asa
RăspundețiȘtergereO idee foarte buna, sunt convinsa ca au iesit delicioase. O zi buna si iti multumesc pentru comentariu si vizita!
Ștergere🙏🙏🌹🌹🌹👍👍👍😘😘😘excelente retete aveti mai ales ca ne dati si poze din timpul efectuari ,,multumiri maxime ,conteaza fff mult pozele cu prepararea mancarii ne amuta f.mult😘😘🙏🙏🙏💐
RăspundețiȘtergereIti multumesc si eu, o seara frumoasa! <3
ȘtergereDelicioase....👏👏👏
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereMulțumesc forte bune
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-au placut.
ȘtergereBravooo
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, o seara linistita!
Ștergere