13.09.2018

Maioneza (facuta cu telul)

Nu toata lumea se incumeta sa faca maioneza acasa…pare greu de facut, dar nu este. Pentru reusita maionezei uleiul trebuie adaugat putin cate putin si amestecat bine.

Daca probati reteta mea de Maioneza(facuta cu telul), va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-a iesit.

 
      Ingrediente:
  • 2 galbenusuri de ou fierte 
  • 1 ou intreg(se poate folosi doar gabenusul) 
  • 1 lingurita mustar(optional) 
  • un varf cutit de sare 
  • 400-450 ml ulei
  • zeama de lamaie dupa gust




Mod de preparare:
Pentru prepararea maionezei vom folosi un tel in forma de para.
Punem galbenusurile fierte si bine racite intr-un bol, adaugam sarea peste ele si le zdrobim cu furculita. Adaugam un ou intreg si o lingurita de mustar, apoi omogenizam. Picuram ulei in timp ce amestecam continuu cu telul. Cand maioneza capata consistenta incepem sa adaugam uleiul in fir subtire. Nu trebuie sa ne grabim, amestecam bine de fiecare data pana uleiul se incorporeaza complet, apoi adaugam altul. Spre sfarsit punem zeama de lamaie dupa gust.
Maioneza se poate pastra intr-un borcan cu capac, in frigider, maxim 3-4 zile. Daca vi se taie maioneza in timpul pregatirii, puneti un galbenus crud intr-un bol, il amestecati cu telul, apoi incepeti sa adaugati cate putin din maioneza care s-a taiat. Cam asta-i tot.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti reteta MAIONEZEI DE POST DIN PUFULETI.

Aici vedeti pozele pentru MAIONEZA FACURATA CU TELUL.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu