05.05.2020

Placinta cu iaurt si fructe

Un desert absolut superb care se poate face aproape cu orice fructe. Daca il incercati odata, o sa-l tot repetati. ❤Recomand reteta!

Daca probati reteta mea de Placinta cu iaurt si fructe, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

     

     Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta(450 g)
  • 1 kg iaurt gras (in stil grecesc)
  • 7-8 oua mari
  • 1 cana cu zahar(cana cu capacitatea de 250 ml)
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura cu varf de gris
  • 1/4 lingurita cu sare
  • 1 borcan de 400 g visine conservate pt. prajituri(se pot inlocui cu orice fructe din compot .congelate sau conservate)
  • 80-100 ml ulei
  • 1 cana cu lapte(250 ml)





Mod de preparare:

Punem fructele la scurs intr-o strecuratoare. Daca folosim visine din compot, le scoatem samburii.
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180°C).
Luam o tava(25x35 cm), o stropim cu apa in interior si asternem in ea hartie de copt.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt vas, adaugam peste ele sarea si zaharul si le mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam si grisul, apoi cu mixerul la viteza mica incorporam treptat iaurtul si la sfarsit aromatizam cu esenta de vanilie.
In tava pregatita dinainte punem trei foi unse intre ele cu ulei(le incretim ca sa ajunga la dimensiunea tavii). Turnam cam trei polonice din amestecul de oua si iaurt. Presaram o parte din fructe si acoperim cu alte trei foi unse intre ele cu ulei. Procedam la fel pana terminam foile si amestecul de iaurt si oua. Ultimul strat trebuie sa fie de foi pentru ca acum vom turna laptele deasupra placintei. Dam tava la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana placinta se rumeneste frumos deasupra. Daca in timpul coacerii placinta se umfla pe alocuri, o intepam cu furculita. Cand este gata, scoatem tava cu placinta din cuptor si o lasam sa se raceasca/racoreasca. O portionam si o servim cu mare pofta. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.


2 comentarii: