02.11.2017

Placinta cu branza dulce si iaurt


MI-NU-NA-TA!







         Ingrediente:
  • un pachet foi subtiri de placinta(400g)    
       Umplutura:

  • 800 g branza de vaci bine scursa
  • 3 oua mari
  • 7-8 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 100 g stafide inmuiate intr-o lingura de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare

       Amestec de iaurt:
  • 500 ml iaurt gras
  • 3 oua mari
  • 3-4 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml ulei
loading...


Aici gasiti reteta PLACINTEI CU IAURT
Aici gasiti reteta de PAPANASI


Mod de preparare:
Lasam foile sa se dezghete la temperatura camerei.
Punem toate ingredientele (mai putin stafidele) pentru umplutura intr-un bol si le amestecam bine cu un tel sau o lingura. La sfarsit adaugam stafidele.
Pornim cuptorul la foc mediu (180grade)
Asternem hartie de copt intr-o tava (am folosit o tava cu dimensiunile de 35x25cm).Pe fundul tavii, peste hartia de copt, punem 3 foi de placinta stropite intre ele cu putin ulei.Restul foilor le ungem cu cate 2 linguri din umplutura, apoi le strangem ca pe un evantai si le asezam una langa alta in tava.
loading...

Amestec de iaurt: batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam iaurtul si uleiul. Amestecam bine si turnam aceasta compozitie,uniform, deasupra placintei.
Dam tava cu placinta la cuptor pentru aproximativ o ora ,pana se rumeneste frumos.
Este buna si calda si rece.Sa va fie de folos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI








loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente