Daca probati reteta mea de Placinta cu branza dulce si iaurt, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- un pachet foi subtiri de placinta(400 g)
Umplutura:
- 800 g branza de vaci bine scursa
- 3 oua mari
- 7-8 linguri de zahar (sau dupa gust)
- 100 g stafide inmuiate intr-o lingura de rom
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 lingurite coaja de lamaie
- un varf cutit de sare
Amestec de iaurt:
Mod de preparare:
Lasam foile sa se dezghete la temperatura bucatariei.
Punem toate ingredientele (mai putin stafidele) pentru umplutura intr-un bol si le amestecam bine cu un tel sau o lingura. La sfarsit adaugam stafidele.
Pornim cuptorul la foc mediu (180°C)
Asternem hartie de copt intr-o tava (am folosit o tava cu dimensiunile de 35x25cm). Pe fundul tavii, peste hartia de copt, punem 3 foi de placinta stropite intre ele cu putin ulei. Restul foilor le ungem cu cate 2 linguri din umplutura, apoi le strangem ca pe un evantai si le asezam una langa alta in tava.
Amestec de iaurt: batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam iaurtul si uleiul. Amestecam bine si turnam aceasta compozitie deasupra placintei.
Dam tava cu placinta la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, lasam placita sa se racoreasca, apoi o portionam si o servim. Calda sau rece, este o bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.
Aici gasiti reteta PAPANASILOR AROMATI SI PUFOSI.- 500 g iaurt gras
- 3 oua mari
- 3-4 linguri de zahar (sau dupa gust)
- 3 plicuri zahar vanilat
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Lasam foile sa se dezghete la temperatura bucatariei.
Punem toate ingredientele (mai putin stafidele) pentru umplutura intr-un bol si le amestecam bine cu un tel sau o lingura. La sfarsit adaugam stafidele.
Pornim cuptorul la foc mediu (180°C)
Asternem hartie de copt intr-o tava (am folosit o tava cu dimensiunile de 35x25cm). Pe fundul tavii, peste hartia de copt, punem 3 foi de placinta stropite intre ele cu putin ulei. Restul foilor le ungem cu cate 2 linguri din umplutura, apoi le strangem ca pe un evantai si le asezam una langa alta in tava.
Amestec de iaurt: batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam iaurtul si uleiul. Amestecam bine si turnam aceasta compozitie deasupra placintei.
Dam tava cu placinta la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, lasam placita sa se racoreasca, apoi o portionam si o servim. Calda sau rece, este o bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu