05.06.2019

Friptura de miel cu vin si usturoi la cuptor

O friptura simpla, dar cu rezultat delicios....frageda si aromata.❤  Se poate face si cu carne de porc procedand la fel ca in reteta de mai jos.


Daca probati reteta mea de Friptura simpla de miel la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 2 pulpe de miel (aproximativ 3 kg- am folosit doar partea superioara)
  • 200 g slaninuta afumata
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 500 ml vin alb
  • boia dulce+ iute(o lingura)
  • sare(o lingura)
  • piper(o lingurita)





Mod de preparare:

Daca este nevoie degresam partial carnea, o spalam si o tamponam cu prosoape de hartie. Presaram peste ea boia, sare si piper, apoi o “masam” bine pe toate partile. O impanam cu bucati de usturoi si slaninuta. Infasuram fiecare bucata de carne in folie alimentara si o dam la frigider pentru 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.
Dupa acest timp, scoatem bucatile de carne din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Le punem intr-o tava si turnam vinul, apoi le acoperim cu hartie de copt. Sifonam  hartia ca sa o putem aseza mai bine peste bucatile de carne.
Dam tava la cuptor( foc potrivit-180°C ) pentru aproximativ 2 ore si jumatate sau pana carnea este bine patrunsa. Din cand in cand stropim carnea cu zeama din tava. Daca lichidul din tava scade prea mult mai adaugam vin sau apa. La jumatatea prepararii intoarcem carnea si pe partea cealalta. Cu aproximativ o jumatate de ora inainte ca friptura sa fie gata indepartam hartia de copt si lasam carnea sa se rumeneasca frumos. Cand este gata, lasam friptura sa se "odihneasca" un sfert de ora, apoi o putem servi alaturi de garnitura preferata. Cam asta-i tot....carnita aromata si frageda. Servim friptura alaturi de garnitura preferata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti reteta DROBULUI DE MIEL.










6 comentarii:

  1. Anonim7/4/20

    interesant.multumim frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri!

      Ștergere
  2. Îmi plac mult reţetele din carnea de miel!Abia aştept să le pregătesc de paşte! Mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine mulțumim pt reteta

    RăspundețiȘtergere