15.04.2017

Drob de miel

Un preparat care nu trebuie sa lipseasca la masa de Paste.



loading...


      Ingrediente:
  • organele de la un miel de 15 kg (ficat,inima,rinichi )
  • aproximativ 200 g carnita de miel cu grasime
  • prapure de miel
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde

  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi  marar
  • 6 oua crude
  • 4 oua fierte
  • o ceapa alba
  • o frunza de dafin
  • boia 
  • sare
  • piper




Mod de preparare:
Spalam organele de miel in mai multe ape si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Adaugam o cepa intreaga, o frunza de dafin si un praf de sare.Le fierbem aproximativ 20 de minute apoi le scotem si le lasam sa se raceasca.
Cand s-au racit le trecem prin  masina de tocat impreuna cu ceapa , usturoiul si verdeata. Condimentam cu boia, sare si piper apoi adaugam ouale crude batute cu furculita  .Amestecam bine compozitia.




Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt, punem pe fundul ei prapure si jumatate din compozitia de drob.Intindem amestecul si asezam ouale fierte in mijloc.Adaugam si restul compozitiei apoi o acoperim cu prapure ( la copt prapurele s-a strans, dar n-a fost bai ).
Incingem cuptorul la foc potrivit si introducem tava pentru aproximativ 45-50 de minute.Cand este gata lasam drobul sa se raceasca in tava spoi il putem felia (eu l-am feliat cand mai era putin caldut).
Sa va fie de folos!











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente