16.03.2019

Chiftele cu ciuperci (reteta de post)

Pur si simplu le-am devorat…au avut mare succes aceste delicioase chifte cu ciuperci.. Recomand cu drag sa le faceti si voi, acum in post si nu numai.💜

Daca probati reteta mea de Chiftele cu ciuperci sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente:
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 2 cartofi (200 g)
  • un morcov (100 g)
  • o ceapa mare (100 g)
  • ½ capatana de usturoi
  • 3 linguri cu pesmet
  • boia
  • piper
  • sare
  • ½ legatura marar
  • ½ legatura patrunjel
    In plus:
  • 2 linguri cu faina pentru tavalit chiftelele
  • ulei pentru prajit


Mod de preparare:
Curatam ciupercile, le trecem sub un jet de apa rece si le punem la fiert in apa clocotita in care adaugam un varf cutit de sare. Le fierbem 7-8 minute, apoi le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.
Intre timp curatam restul legumelor si le spalam. Cand ciupercile sunt bine scurse le trecem prin masina de tocat impreuna cu celelalte legume crude si le punem intr-un bol. Scurgem din zeama pe care acestea si-o lasa. Adaugam pesmetul, verdeata tocata marunt si condimentam cu boia, sare si piper. Amestecam bine cu lingura, apoi lasam compozitia deoparte 10-15 minute. Dupa acest timp, luam cate o lingura plina din amestecul de legume si il tavalim putin prin faina. Ii dam forma ovala(in cazul meu) sau rotunda si aplatizam usor. Cand terminam de modelat toate chiftelele punem ulei intr-o tigaie...sa fie macar de un deget. Asezam tigaia pe foc mediu spre mare si cand uleiul se incinge reducem focul si punem chiftelele. Le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Procedam la fel pana terminam de prajit toate chiftelele. Din ingredientele mentionate mi-au iesit 17 chiftele marisoare. Sunt excelente! Se pot consuma calde , dar sunt foarte gustoase si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru PASTE CU CIUPERCI ( de post).
Aici gasiti reteta pentru TOCANITA DE CIUPERCI (de post).

27 de comentarii:

  1. Chiftelele sun delicioase,ca de altfel toate retetele pe care leam facut...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte delicioase,îți mulțumesc pentru rețetă,daca nu le pui la fiert Este risc să-și lase azeama la prăjire?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Da, daca nu sunt fierte, isi vor lasa zeama. O zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim15/11/23

      Îmi inchipui ca e un deliciu. Am sa incerc si eu chiftele din ciuperci. O zi frumoasa sa ai. @Gicuța

      Ștergere
    3. Sunt tare gustoase, te rog sa revii si sa imi spui cat de mult v-au placut. O zi frumoasa!

      Ștergere
  3. un sos potrivit pentru chiftelutele astea...care ar fi?? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Iti recomand sosul de aici: https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com/2017/06/sos-tzatziki.html

      Ștergere
    2. Anonim10/11/23

      Excelente!

      Ștergere
    3. Multumesc frumos!

      Ștergere
  4. Sunt excelente,le voi face mai des in post. Multumesc cu recunostinta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! iti multumesc si eu pentru vizita, te mai astept...cu drag!

      Ștergere
  5. Buna ziua!merg și la cuptor?să nu fie prăjite?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Da, se pot coace si in cuptor intr-o tava in care asternem hartie de copt si o stropim cu ulei.

      Ștergere
  6. Anonim15/11/22

    Buna, merge facuta reteta si cu ciupercute la cutie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Da, se pot folosi si ciuperci conservate.

      Ștergere
  7. Anonim9/3/23

    Bună, eu am ghebe la congelator, le-aș putea folosi la chiftele? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim11/3/23

    Aceste chiftelute nu merg băgate și la cuptor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur! Se pun intr-o tava cu hartie de copt unsa cu ulei. O zi frumoasa si te mai astept in bucataria mea virtuala.

      Ștergere
  9. Anonim15/11/23

    O rețeta ușoară si la îndemâna oricui! Am să incerc să le fac la cuptor !🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, multumesc pentru aprecieri. Astept sa imi spui cum ti-au iesit la cuptor. O zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim18/3/24

      Legumele se dau pe răzătoare ?

      Ștergere
    3. Buna. Se trec prin masina de tocat.

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!