21.11.2018

Negresa glazurata de post

Cel mai bun, usor si rapid desert. Se poate face in perioada postului, dar si in restul zilelor de peste an. Este absolut delicios de aceea recomand aceasta reteta cu drag! ❤

Daca probati reteta mea de Negresa glazurata de post  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


   Ingrediente
   Blat:
   Pentru masurarea ingredientelor folosim o cana de 250 ml sau/si cantarul

  • 2 cani cu varf de faina(350 g)
  • 1 cana zahar(200 g)
  • 1 cana apa minerala
  • ½ cana ulei
  • 1 borcan mic cu gem de prune(375 g)
  • 2 linguri cacao(50 g)
  • 75 g stafide inmuiate intr-o lingura de rom/esenta de rom
  • 75 g miez de nuca uscat in cuptor si tocat cu cutitul
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • un varf cutit de sare
   Glazura:
  • 6 linguri zahar(150 g)
  • 3 linguri cacao(75 g)
  • 6 linguri apa(aproximativ 100 ml)
  • 6 linguri ulei(aproximativ 100 ml)
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si tapetam o tava (dimensiunea 24x24 cm) cu hartie de copt.
Punem zaharul intr-un castron si adaugam pe rand: apa minerala, uleiul, sarea, gemul si bicarbonatul stins in otet. Amestecam bine cu un tel in forma de para sau o spatula de bucatarie. Cernem faina impreuna cu cacao si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Amestecam bine  ca sa nu mai fie urme de faina sau cocoloase, apoi incorporam stafidele si miezul de nuca tocat. Punem aluatul in tava pregatita dinainte il nivelam, apoi trantim/scuturam usor tava ca sa nu fie bule de aer in aluat. O introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa ce trec 35 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat, mai lasam prajitura 5- 7 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Glazura:
Intr-o craticioara punem zaharul si cacao. Amestecam bine cu telul, apoi turnam apa si omogenizam. Daca apa nu cuprinde tot mixtul de cacao si zahar mai adaugam o lingura, doua cu apa. Asezam craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana cand zaharul se dizolva si glazura se ingroasa putin...dureaza aproximativ 2-3 minute. Adaugam uleiul, amestecam si mai lasam sa dea cateva clocote. Dam craticioara deoparte.
Portionam prajitura si turnam deasupra ei glazura calduta. Nivelam cu lama unui cutit si dam tava cu prajitura la rece. In maxim o ora o putem servi bunatate de prajitura. Este absolut delicioasa😋😊!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


61 de comentarii:

  1. Delicioasă prajitura. Este cea mai bună prăjitură de post !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, asa am zis si eu :) O dupa-amiaza placuta! <3

      Ștergere
    2. Va multumesc pt rreteta va pup

      Ștergere
    3. Cu drag! Pup si eu, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
    4. Foarte buna prajitura!

      Ștergere
    5. Ma bucur ca v-a placut, o noapte linistita sa aveti!

      Ștergere
    6. Anonim16/11/22

      Foarte bune va mulțumim pentru rețete

      Ștergere
    7. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri.

      Ștergere
    8. Anonim5/8/23

      Multumim pentru retete

      Ștergere
    9. Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri.

      Ștergere
  2. Delicioasă negresă! Nu zici că e de post!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! :) Iti multumesc mult pentru vizita, o seara frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim18/11/22

      Foarte gustos multumim pentru recetele de post si celelalte va doresc o zi buna in continuare,...

      Ștergere
    3. Cu drag, sanatate multa.

      Ștergere
  3. Foarte buna,o recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult! Pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim22/3/23

      Mulțumesc pentru rețetele dumneavoastră

      Ștergere
    3. Cu drag, si eu iti multumesc pentru aprecieri. O seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Delicioasa! Este cea mai pufoasa si bogata negresa de post pe care am mancat-o vreodata. Numai ca nu ne-a ajuns. Pentru o tava mai mare 30/34 ce cantitati sa folosim? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. O portie si jumatate cred ca ar ok pt o tava mai mare.

      Ștergere
  5. Superbe si foarte bune retete ! Felicitari Dna Gicuta si multimiri pentru ca ne impartasiti si noua aceste minunate retete !! Sanatate multa va doresc si toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult! La fel iti doresc si eu, sa auzim numai de bine!

      Ștergere
  6. Felicitari pentru toate retetele,sunt cele mai bune,f.bine explicate,usoare ,rapide si destul de economice!Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu, o seara placuta!

      Ștergere
    2. Anonim10/12/23

      Așa este!
      Aș vrea să o cunosc pe d-na Gicuța ,cred că este o persoană pozitivă și f.destoinică!


      Ștergere
    3. Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  7. Delicioasă foarte buna felicitări

    RăspundețiȘtergere
  8. Prăjitura este excelenta preferata mea 💐☘️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, Rodica! Avem aceleasi gusturi :) ...o zi frumoasa!

      Ștergere
  9. Super buna! Felicitări și mulțumim pt rețete! 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag...iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu :)

      Ștergere
  10. Anonim24/4/21

    Extraordinar de buna....o sa ramana reteta de negresa de post si de ne post a familiei��Un spectacol si se face in 10 min.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti multumesc, ma bucur ca v-a placut! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim7/5/22

    Super negresa!Mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu.

      Ștergere
  13. Anonim26/6/22

    Superba,mulțumim pt retete

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim15/11/22

    Multumesc pentru toate retele . Sunt foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim17/11/22

    Foarte bună reteta ! Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim20/11/22

    Multumesc frumos! Am sa o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, astept sa imi spui cat de mult v-a placut.

      Ștergere
  17. Anonim21/11/22

    Foarte bună negresa de post mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim23/11/22

    Bună ziua ,daca fac prajitura într-o tavă de 20/30 cm dublez cantitățile?Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim28/11/22

    Super !
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim5/4/23

    Buna seara! D- naGicuta,vreau sa fac negresa,dar nu am in casa apa minerala acum. Sa pun vin,lapte .... e. Bine?? Va multmesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Merge si apa plata daca o faci de post, daca nu, lapte.

      Ștergere
  21. Anonim1/9/23

    Mi-a lăsat gura apă doar cât am citit, abia aștept să o fac doar că nu am miez de nucă, dar nu cred că e vreo problema, mulțumesc pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Se poate face si fara miez de nuca. Dupa ce o faci, te astept sa imi spui cat de mult v-a placut. O zi frumoasa!

      Ștergere
  22. Anonim26/10/23

    Nu înțeleg de ce nu se ingroasa glazura :( am respectat rețeta dar nu se ingroasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil de la cacao...incearca sa mai adaugi o lingura in plus.

      Ștergere
  23. Anonim5/2/24

    Mulțumesc pentru rețete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Va multumesc si eu pentru aprecieri, o zi frumoasa!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).