Ingrediente:
- 75 g zahar (3 linguri)
- 100 ml ulei
- 200 ml apa minerala
- 200 g faina (8 linguri)
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 2 linguri cacao neagra
- 2 linguri gem
- 3 linguri fulgi nuca de cocos
- un pliculet praf de copt
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Am pus intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie si sarea. Am mixat pana s-a dizolvat zaharul.
Am impartit compozitia in doua. Intr-una din ele am adaugat cacaoa si gemul de capsuni, iar in cealalta compozitie am pus fulgii de cocos. Am mixat ambele compozitii pana la omogenizare.
Am tapetat doua tavi mici(20x8x5cm) de chec cu hartie de copt. Am pus in mijlocul fiecarei tavi o lingura din compozitia maro, o lingura din compozitie alba, apoi iar o lingura din compozitie maro si tot asa pana am terminam ambele compozitii.
Am pus tavile in cuptorul preincalzit la foc mediu(180 °C) pentru aproximativ 35-40 de minute pana checurile s-au rumenit frumos. Cand au fost gata, am scos checurile din tava cu hartie cu tot. Cand s-au racit complet le-am feliat si servit. Cam asta-i tot..... rapid, ieftin si delicios.😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Maine il si fac...chiar vroiam ceva dulce de post si nu stiam...Multumesc de reteta !
RăspundețiȘtergereCu mare drag! Multumesc si eu,Lacra! :)
ȘtergereEste a doua reteta pe care o incerc de la dvs si a iesit SUPER!Multumesc
RăspundețiȘtergereMihaela, ma bucur mult ca ai incercat retetele mele si ca ti-au placut. Iti multumesc si eu.... o zi frumoasa sa ai!
Ștergereminunat,merci.
RăspundețiȘtergereCu mare drag,Luciana!....multumesc si eu! <3
ȘtergereAm sa incerc si eu. Multumesc.
RăspundețiȘtergereCu drag, o zi frumoasa!
ȘtergereBuna ziua,oare daca renunt la ingredientele dulci credeti ca il pot transforma in chec-aperitiv?Va multumesc mult pentru retetele fara oua(de post)m-au ajutat foarte mult.❤❤❤
RăspundețiȘtergereBuna. Cred ca ar merge. Poti sa ii adaugi si cateva legume(ardei, ciuperci), iar cantitatea de cacao sa o inlocuiesti tot cu faina. O zi buna!
ȘtergereÎmi place tot ce aveti aici ,sunteti nemaipomenită !Tot respectul pt munca dvs !😘
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet
ȘtergereCu apă plată, se poate ?
RăspundețiȘtergereDa, se poate folosi si apa plata.
ȘtergereIn loc de cocos pot folosi nucă măcinată
RăspundețiȘtergereDesigur, iese si mai bun :) .
Ștergere