Ingrediente
Blat:
- 450 g faina
- 200 g zahar
- 50 g cacao
- 150 g miez de nuca
- 500 ml apa
- 100 ml ulei
- 4 linguri cu varf gem de capsuni sau alt gem
- 1 lingura bicarbonat de sodiu
- 1 lingura esenta de rom
- un praf de sare
- 200 g zahar
- 400 ml apa
- 1 lingura cacao
- 50 g margarina vegetala
- o sticluta esenta de rom
- 8 linguri zahar pudra
- 8 linguri ulei
- 8 linguri apa
- 3 linguri cacao
- 100 g ciocolata de post
- 200 ml frisca vegetala(fara lactoza)
- 300 ml frisca vegetala( fara lactoza)
Blat:
Punem intr-un castron faina cernuta, cacaoa, zaharul, nuca(100 g macinata si 50 g zdrobita) si sarea. Amestecam cu un tel in forma de para, apoi turnam apa, uleiul si esenta de rom. Amestecam din nou, si la sfarsit adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet. Omogenizam avand grija sa nu fie cocoloase.
Turnam compozitia intr-o tava(25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximati 35-40 de minute. Dupa primele 35 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului, si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam blatul 5 minute la copt si repetam testul. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca in ea.
Sirop:
Punem toate ingredientele intr-o craticioara pe foc (mai putin esenta) si le fierbem aproximativ 2-3 minute. Dupa acest timp, dam deoparte si adaugam esenta. Lasam siropul sa se raceasca.
Glazura:
Intr-o craticioara punem frisca si ciocolata rupta bucatele. Punem craticioare pe foc mic(avem grija sa nu fiarba frisca), si o lasam cat sa se topeasca ciocolata. Omogenizam si cand se raceste o lasam cateva ore la frigider sau o punem 15 minute in congelator. Inainte de folosire o mixam cateva minute pana capata consistenta.
Asamblare:
Indepartam marginile prajiturii, o taiem ( eu am taiat-o in 24 de bucati) si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou. Glazuram fiecare bucata in parte(oprim o lingura din glazura pentru ornarea finala), apoi o dam 30 de minute la frigider sa se intareasca glazura. Punem crema intr-un pos si trasam un cerc pe fiecare bucata peste glazura intarita. In mijlocul cercului ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura oprita. Cam asta-i tot...simplu de facut, nu-i asa? 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Glazura:
Intr-o craticioara amestecam cu telul zaharul pudra si cacao. Punem apa si omogenizam. Asezam craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana glazura se ingroasa ca o smantana. Cand se ingroasa adaugam uleiul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Crema:Intr-o craticioara punem frisca si ciocolata rupta bucatele. Punem craticioare pe foc mic(avem grija sa nu fiarba frisca), si o lasam cat sa se topeasca ciocolata. Omogenizam si cand se raceste o lasam cateva ore la frigider sau o punem 15 minute in congelator. Inainte de folosire o mixam cateva minute pana capata consistenta.
Asamblare:
Indepartam marginile prajiturii, o taiem ( eu am taiat-o in 24 de bucati) si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou. Glazuram fiecare bucata in parte(oprim o lingura din glazura pentru ornarea finala), apoi o dam 30 de minute la frigider sa se intareasca glazura. Punem crema intr-un pos si trasam un cerc pe fiecare bucata peste glazura intarita. In mijlocul cercului ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura oprita. Cam asta-i tot...simplu de facut, nu-i asa? 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Grozava.Am sa incerc si eu musai.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos,Dia! Ma bucur ca ti-a placut reteta, este delicioasa prajitura!
ȘtergereSuperba prajitura ,am sa fac si eu
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit! Te pup si-ti mutumesc pentru vizita! <3
ȘtergereArata foarte bine am să o fac și eu.
RăspundețiȘtergereIti multumesc! Este delicioasa, iti recomand reteta cu drag! O zi frumoasa si te mai astept in bucataria mea virtuala!
ȘtergereEste foarte buna ,!
ȘtergereSuper bună,multumesc pentru rețetă.🤗🤗🤗
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult! Te pup, o zi frumoasa! <3
ȘtergereMultumesc pentru reteta. Arata extraordinar. 😘
RăspundețiȘtergereCu drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si mesaj, o seara frumoasa! <3
ȘtergereWooow! O s-o încerc cât de curând. Îmi place foarte mult prăjitura Boema, și sper ca această rețetă să o suplinească cu brio pe cea originală! Mulțumesc frumos pentru explicație! Sărbători cu spor la bucătărit!
RăspundețiȘtergereIti multumesc si eu pentru vizita si mesaj, Sarbatori cu bine! <3
Ștergere