14.03.2016

Prajitura Boema


   Prajitura Boema in varianta de post…buna de te lingi pe degete😃


loading...

    Ingrediente
    Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 4 lg.cu varf gem de capsuni
  • 2 lgt.bicarbonat de sodiu
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • un praf de sare

    Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
    Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
    Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala(fara lactoza)
   Decor:
  • 300 ml frisca vegetala( fara lactoza)

Mod de preparare
Blat: punem intr-un castron faina,cacaoa,zaharul, nuca(150 g macinata si 50 g zdrobita) si sarea.Turnam apa , uleiul si esenta de rom si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet apoi omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava(25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aproximati 30-35 de minute.Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit in tava .

Sirop: punem toate ingredientele intr-o craticioara pe foc (mai putin esenta) si le fierbem aproximativ 5 minute.Dam deoparte ,adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.





Crema:intr-o craticioara punem frisca si ciocolata rupta bucatele. Punem craticioare pe foc mic(fara sa fiarba), doar cat sa se topeasca ciocolata si omogenizam .Cand se raceste o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte).Inainte de folosire o mixam cateva minute.

Asamblare:indepartam marginile prajiturii, o taiem ( eu am taiat-o in 24 de bucati) si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte(oprim o lingura din glazura pentru ornarea finala),apoi o dam 30 de minute la frigider sa se intareasca glazura .Punem crema intr-un pos si trasam un cerc pe fiecare bucata peste glazura intarita. In mijlocul cercului ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura oprita.Sa va fie de folos! 😘

Aici gasiti mai multe retete delicioase din bucataria mea.























loading...
loading...

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc frumos,Dia! Ma bucur ca ti-a placut reteta, este delicioasa prajitura!

      Ștergere
  2. Superba prajitura ,am sa fac si eu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit! Te pup si-ti mutumesc pentru vizita! <3

      Ștergere

..

Articole recente