18.09.2018

Ficatei de pui inveliti in bacon

Sunt deliciosi...merg bine alaturi de un castron maare cu salata verde. De asemenea, arata bine si pe o masa de sarbatoare, aranjati simplu si frumos pe un platou.😘


Daca probati reteta mea de Ficatei inveliti in bacon, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe 
pagina mea de facebook 



    Ingrediente:
  • 8 ficatei de pui (aproximativ 400 g) 
  • 200 g felii de bacon afumat
  • 150 ml vin alb(se poate inlocui cu apa sau supa) 
  • ½ legatura marar 
  • ½ legatura patrunjel 
  • 1 lingurita mustar 
  • 1 lingura smantana fermentata 
  • 3 catei de usturoi 
  • piper dupa gust 
  • 1-2 linguri ulei de masline sau vegetal 




Mod de preparare:

Spalam ficateii in apa rece, apoi ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Nu uitam sa verificam fiecare bucata de ficatel ca sa nu aiba punguta cu fierea...in caz ca are, o vom indeparta cu mare atentie ca sa nu se sparga. 
Curatam usturoiul si il taiem in felii mai mari. Punem in vasul mixerului vertical(sau in alt vas) verdeata(folosim si o parte din codite), usturoiul, mustarul, smantana, ½ lingura ulei si piper macinat. Mixam totul pana obtinem o pasta.
Taiem ficateii in jumatati. Punem cate 2 felii de bacon una langa alta(daca sunt mai mari puteti folosi o singura felie) si le ungem cu putina  pasta pregatita mai sus. Asezam intr-un capat al feliilor de bacon o bucata de ficatel, rulam si prindem c-o scobitoare. Punem rulourile astfel formate intr-o tava(vas yena) stropita cu o lingura de ulei. Cand terminam de format toarte rulourile adaugam si vinul in tava. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute(foc mediu) sau pana rulourile se rumenesc frumos. Pe timpul coacerii stropim de 2-3 ori rulourile cu sosul din tava. La aceasta reteta nu este nevoie sa folosim sare, pentru ca ficateii se vor sara suficient de la bacon, plus de asta, daca saram ficateii inainte de gatire, se vor intari. Simplu, gustos si de efect!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.













Aici gasiti reteta RULADEI DIN PIEPT DE PUI INVELITA IN BACON.

4 comentarii:

  1. Pot pune iaurt daca nu am smantana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate...un iaurt mai gras. trebuie sa folosesti.

      Ștergere
  2. este o idee buna, cu siguranta o voi face.Multumesc pentru inspiratie si spor la gatit .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pentru vizita si incredere. O zi minunata sa ai!

      Ștergere