11.10.2016

Pate de ficat




Pate de casa fara coloranti si conservanti...cel mai bun ! :)



loading...

      Ingrediente:
  • 500 g ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 g unt



    • 150 ml vin rosu
    • 3 linguri ulei
    • boia
    • sare
    • piper
    • lapte




      Mod de preparare:
      Punem ficateii spalati si curatati intr-un vas si turnam lapte peste ei, cat sa ii acopere.
      Dam vasul la frigider pentru o ora, o ora si jumatate.

      Incingem uleiul intr-o cratita si calim 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate marunt.
      Adaugam ficateii scosi din frigider si scursi.
      Ii prajim cateva minute apoi adaugam vinul,condimentam cu boia, sare si piper si lasam pe foc in continuare pana scade tot lichidul lasat.


      Lasam amestecul la racit apoi il punem in blender impreuna cu untul moale, taiat cubulete.
      Mixam pana obtinem o pasta omogena.
      Punem pasta astfel obtinuta intr-un vas cu capac pe care il dam la frigider.
      Dupa trei ore putem servi pateul
      Il putem pastra la frigider 3-4 zile.
      Sa va fie de folos!😏
      Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.

























      loading...
      loading...

      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu

      p.b.
      });

      Articole recente