11.10.2016

Pate de ficat


Pate de casa fara coloranti si conservanti...cel mai bun ! :)



loading...

      Ingrediente:
  • 500 g ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 g unt



    • 150 ml vin rosu
    • 3 linguri ulei
    • boia
    • sare
    • piper
    • lapte

    Aici gasiti reteta de SOTE DE FICATEI
    Mod de preparare:
    Punem ficateii spalati si curatati intr-un vas si turnam lapte peste ei, cat sa ii acopere.
    Dam vasul la frigider pentru o ora, o ora si jumatate.

    Incingem uleiul intr-o cratita si calim 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate marunt.
    Adaugam ficateii scosi din frigider si scursi.
    Ii prajim cateva minute apoi adaugam vinul,condimentam cu boia, sare si piper si lasam pe foc in continuare pana scade tot lichidul lasat.


    Lasam amestecul la racit apoi il punem in blender impreuna cu untul moale, taiat cubulete.
    Mixam pana obtinem o pasta omogena.
    Punem pasta astfel obtinuta intr-un vas cu capac pe care il dam la frigider.
    Dupa trei ore putem servi pateul.
    Il putem pastra la frigider 3-4 zile.


    Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
    Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
    Sa va fie de folos!

    Aici gasiti mai multe retete de APERITIVE/GARNITURI
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     








    loading...
    loading...

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    ...

    Articole recente