11.10.2016

Pate de ficat

Pate de casa fara coloranti si conservanti...cel mai bun! De cand am descoperit reteta, nu-l mai cupar, il fac acasa :)



Daca probati reteta mea de Pate de ficat, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...

      Ingrediente:
 Aici gasiti reteta PLACINTELEOR CU FICATEI.                                                           


Mod de preparare:
Punem ficateii spalati si curatati intr-un vas si turnam lapte peste ei cat sa ii acopere.
Dam vasul la frigider pentru o ora, o ora si jumatate.
Dupa acest timp, incingem uleiul intr-o cratita si calim 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate marunt.
Adaugam ficateii scosi din frigider si scursi.
Ii prajim cateva minute, apoi adaugam vinul. Condimentam cu boia, sare si piper si ii tinem in continuare pe foc mic pana scade tot lichidul.
Lasam amestecul la racit apoi il punem in blender impreuna cu untul moale, taiat cubulete.
Mixam pana obtinem o pasta omogena.
Punem pasta astfel obtinuta intr-un vas cu capac pe care il dam la frigider.
Dupa aproximativ trei ore putem servi pateul.
Se poate  pastra la frigider 3-4 zile. Este gustos si mult mai sanatos ca cel din comert.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati,  in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de APERITIVE/GARNITURI.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 



loading...

4 comentarii:

  1. Se pot adauga galbenusuri fierte (aprox 4-6), o lingurita de mustar sau castraveciori murati, bine storsi de zeama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru idee si pentru vizita. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Pui de curte la cuptor

Puiul la cuptor arata bine, miroase bine si este absolut delicios. Am ales sa-l condimentez simplu, doar cu sare, piper si cateva ramurele d...