11.10.2016

Pate de ficat


Pate de casa fara coloranti si conservanti...cel mai bun ! :)



loading...

      Ingrediente:
  • 500 g ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 g unt
  • 150 ml vin rosu
  • 3 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • lapte


Mod de preparare:
Punem ficateii spalati si curatati intr-un vas si turnam lapte peste ei, cat sa ii acopere.
Dam vasul la frigider pentru o ora, o ora si jumatate.
Incingem uleiul intr-o cratita si calim 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate marunt.
Adaugam ficateii scosi din frigider si scursi.
Ii prajim cateva minute, apoi adaugam vinul. Condimentam cu boia, sare si piper si ii tinem in continuare pe foc mic pana scade tot lichidul.




Lasam amestecul la racit apoi il punem in blender impreuna cu untul moale, taiat cubulete.
Mixam pana obtinem o pasta omogena.
Punem pasta astfel obtinuta intr-un vas cu capac pe care il dam la frigider.
Dupa aproximativ trei ore putem servi pateul.
Il putem pastra la frigider 3-4 zile. Este gustos si mult mai sanatos ca cel din comert.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati ca in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de APERITIVE/GARNITURI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente