05.08.2018

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa, rapida si usor de facut. Prepararea ei dureaza aproximativ 20 de minute si rezultatul este unul delicios. Daca respectati pasii din reteta, nu are cum sa nu va iasa.💜

Daca probati reteta mea de Ciocolata de casa sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • 125 g unt(82%grasime)
  • 250 g lapte praf
  • 30 g cacao neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • optional: nuci, alune, fistic sau stafide



Mod de preparare:

Inainte de a incepe sa preparam ciocolata masuram, cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana.
Ungem o tava de chec sau orice tava mai micuta cu putin ulei, apoi asternem in ea folie alimentara.
Intr-un bol de inox sau orice vas de metal cernem laptele praf si cacao. Le amestecam bine cu lingura. Nu folosim lapte de bebelusi, eu am folosit lapte praf Raraul.
Punem intr-o craticioara zaharul si apa. Punem craticioara pe foc potrivit si amestecam continuu pana se dizolva tot zaharul. Cand nu mai sunt cristale de zahar si siropul incepe sa faca bule( se va forma  o spuma la suprafata), dam focul mic si lasam sa fiarba 5 minute... nici mai mult nici mai putin. Daca fierbem siropul prea mult ciocolata va iesi tare si sfaramicioasa, iar daca il fierbem prea putin ciocolata va fi moale si nu se va intari. In acest timp nu mai amestecam cu lingura in cratita, doar o miscam usor din cand in cand. Dupa ce trec cele 5 minute adaugam untul moale, amestecam cu lingura si mai lasam inca 1 minut sa fiarba. Oprim focul de sub cratita, apoi aromatizam siropul cu esenta de rom. Asa fierbinte, turnam siropul in fir subtire peste amestecul de cacao si lapte praf. Amestecam energic sa se omogenizeze totul, apoi adaugam nuci, alune sau fistic. Eu am pus aproximativ 50 g de fistic pe care l-am taiat cu cutitul. Daca puneti nuci le uscati inainte in cuptor. Trebuie lucrat rapid pentru ca ciocolata se va raci si se va intari. La mine a durat putin mai mult aceasta operatiune pentru ca a trebuit sa intrerup ca sa pot face poze din timpul prepararii si ciocolata a inceput sa se intareasca inainte sa o pun in tava. Punem ciocolata in tava pregatita dinainte, o nivelam si o lasam la loc mai racoros(NU in frigider) pentru cel putin 4-5 ore. Dupa acest timp rasturnam ciocolata pe un tocator si o portionam. Deliciu!...o sa va convingeti.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z















6 comentarii:

  1. pot folosi margarina in loc de unt ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru reteta😊voi reveni cu poza incurand😊!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2/11/22

    am respectat toti pasii, cantitatile si daca puneam tot lichidul cred ca iesea fff lichida. asa am renuntat sa l adaug pe tot si m am oprit. sa vedem ce iese...

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!