04.02.2018

Tiramisu fara oua

Un desert extrem de simplu, pe care il poate face oricine.Prepararea lui dureaza aproximativ un sfert de ora.



loading...

       Ingrediente:

  • 200 g piscoturi (puteti folosi si 250g, daca aveti o tava mai mare fata de tava pe care am avut-o eu) 
  • 500 g mascarpone 
  • 400 ml smantana pentru frisca 
  • 100 g zahar pudra vanilat 
  • 200 ml cafea espreso / cafea tare indulcita dupa gust 
  • 2 linguri lichior amaretto(optional) 
  • 1 lingura cacao





Mod de preparare:
Punem branza mascarpone intr-un bol si o mixam cu zaharul pudra, 2-3 minute.
Separat mixam smantana pentru frisca. ,apoi adaugam treptat mascarponele si mixam pana la omogenizare.
Adaugam lichiorul in cafea.
Intr-o tava sau un vas yena(am folosit un vas cu dimensiunile24x15x6cm) asezam un rand de piscoturi trecute rapid prin cafea.Punem jumatate din crema mascarpone si asezam din nou alt strat de piscoturi inmuiate . Cu ajutorul unui pos/seringa de bucatarie, spritam deasupra piscoturilor restul de crema. Cernem deasupra cacao si dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore. Asta a fost tot...un desert simplu si tare bun.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui si pe facebook.Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente