05.08.2018

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa rapida si usor de facut. Prepararea ei dureaza aproximativ 20 de minute si rezultatul este unul delicios. Daca respectati pasii din reteta, nu are cum sa nu va iasa.

Daca probati reteta mea de Ciocolata de casa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-a iesit si cat de mult v-a placut.
loading...

       Ingrediente:
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • 125 g unt(82%grasime)
  • 250 g lapte praf
  • 30 g cacao neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • optional:nuci, alune,fistic sau stafide






Aici gasiti reteta deserului TIRAMISU FARA OUA.


Mod de preparare:

Inainte de a incepe prepararea, pregatim totul dinainte.
Ungem o tava de chec sau orice tava mai micuta cu putin ulei, apoi asternem in ea folie alimentara.
Intr-un bol de inox sau orice vas de metal cernem laptele praf si cacao. Le amestecam bine cu lingura. Nu folosim lapte de bebelusi, eu am folosit lapte praf Raraul.
Punem intr-o craticioara zaharul si apa. Punem craticioara pe foc si amestecam continuu pana se dizolva tot zaharul. Cand nu mai sunt cristale de zahar si siropul incepe sa faca bule si se formeaza o spuma la suprafata dam focul mic si lasam sa fiarba 5 minute... nici mai mult, nici mai putin. Daca siropul este fiert prea mult ciocolata va iesi tare si sfaramicioasa, iar daca este fiert prea putin ciocolata va fi moale, nu se va intari. In acest timp nu mai amestecam cu lingura in cratita, doar o miscam usor, ocazional. Dupa ce trec cele 5 minute, adaugam untul moale, amestecam cu lingura si mai lasam inca 1 minut sa fiarba. Dam vasul deoparte si adaugam esenta. Asa fierbinte, turnam siropul in fir subtire peste amestecul de cacao si lapte praf. Amestecam energic sa se omogenizeze totul, apoi adaugam nuci, alune sau fistic. Eu am pus aproximativ 50 g de fistic pe care l-am taiat cu cutitul. Daca puneti nuci, le uscati inainte in cuptor. Trebuie lucrat rapid pentru ca ciocolata se va raci si se va intari. La mine a durat putin mai mult aceasta operatiune pentru ca a trebuit sa intrerup ca sa pot face poze din timpul prepararii si ciocolata a inceput sa se intareasca inainte sa o pun in tava. Punem ciocolata in tava pregatita dinainte, o nivelam si o lasam la loc racoros(NU in frigider) pentru cel putin 4-5 ore. Dupa acest timp rasturnam ciocolata pe un tocator si o portionam. Deliciu!...o sa va convingeti.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
















loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente