02.10.2017

Lapte de pasare


Un desert simplu, fin si delicios care ne duce cu gandul la copilarie.
      
loading...

       Ingrediente:

  • 5 oua mici
  • 1 litru de lapte gras(3,5%)
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • scortisoara (optional)




Aici gasiti reteta PLACINTEI CU IAURT


Mod de preparare:
Punem laptele pe foc mic intr-o cratita cu peretii mai grosi. Adaugam 50 g zahar si cele doua pliculete de zahar vanilat.
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 100 g zahar. Mixam foarte bine pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Cu o lingurita inmuiata in laptele fierbinte luam din bezea si punem in cratita cu lapte. Lasam distanta intre ele pentru ca se vor umfla cand laptele clocoteste.




Le fierbem 2-3 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata, le scoatem cu o spumiera si le punem intr-un vas. Procedam la fel pana terminam toata bezeaua.
Strecuram laptele in care am fiert galustile din bezea.
Amestecam galbenusurile cu restul de zahar (50g) si incepem sa turnam cate putin lapte racorit ,amestecand continuu. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana compozitia se ingroasa putin. Atentie, nu trebuie sa fiarba! Lasam crema sa se raceasca, apoi o repartizam in boluri si deasupra asezam galustile din bezea. Optional, presaram scortisoara peste galustile din bezea. Gustul copilariei....
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de prajituri/torturi.








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente