01.08.2018

Ardei iuti opariti

Sunt multe metode de conservare a ardeilor iuti: in otet, apa si sare, doar in otet si sare, cu zahar sau fara, cu condimete sau fara condimente. Astazi va prezint o reteta de ardei iuti opariti. Avantajul acestei retete este ca putem manevra ardeii mult mai usor si vor incapea mai multi in borcane.


Daca probati reteta mea de Ardei iuti opariti, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-au iesit.




loading...
      Ingrediente:
  • 1 kg ardei iuti 
  • 500 ml apa 
  • 500 ml otet de 9° 
  • o lingura cu varf de sare pentru muraturi 

Aici gasiti o alta metoda de conservare a ARDEILOR IUTI.

Aici gasiti reteta CASTRAVETILOR IN OTET(BULGARESTI).
Aici gasiti reteta GOGOSARILOR IN OTET( LA RECE).


Mod de preparare:
Spalam ardeii in mai multe ape reci, le scurtam coditele si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.
Punem un vas pe foc cu apa, otetul si sarea. Lasam sa fiarba pana sarea se dizolva.
Ardeii bine scursi ii punem intr-o oala mai incapatoare. Turnam saramura fierbinte peste ei si acoperim oala cu capac. Ii lasam asa pana a doua zi. In acest interval amestecam de cateva ori in ei, astfel incat ardeii de deasupra sa ajunga si ei la fundul oalei. Ardeii astfel opariti vor deveni elastici, vor intra mai multi in borcane si ii putem aseza mai usor fara sa ii taiem sau sa ii rupem. A doua zi ii asezam circular in borcane. Deasupra ardeilor din fiecare borcan fixam cate doua betisoare din lemn, pentru a-i impiedica sa se ridice deasupra saramurii. Asezam borcanele pe o tava de inox. Infierbantam din nou saramura si o turnam peste ardeii din borcane. Infiletam borcanele, le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca lent. Dupa preferita, se pot adauga in saramura :piper, boabe de mustar, ienibahar, funze de dafin sau condimentele care va plac. Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 2 borcane de 750ml. Celelalte 2 borcane din poze le-am umplut in urma cu 2 saptamani. O sa ne ramana ceva saramura, insa daca facem mai putina, nu o sa cuprinda toti ardeii atunci cand ii oparim.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de CONSERVE/MURATURI.



Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 



loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente