28.02.2016

Gogosari in otet (la rece)


Am incercat mai multe retete de gogosari, insa acestia sunt pe gustul nostru.Crocanti si aromati.

loading...

       Ingrediente:
  • 7 kg gogosari
  • 800 ml otet
  • 8 linguri cu sare pt.muraturi
  • 600 g zahar
  • 2 radacini hrean
  • 2 teline(frunza si radacina)
  • mustar boabe
  • piper boabe
  • ienibahar
  • frunze dafin


Aici gasiti reteta GOGOSARILOR IN SOS DE MUSTAR.

Mod de preparare:
Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Dupa ce se zvanta  ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem in jumatati sau sferturi.Ii punem intr-un vas mare. Punem otetul intr-o craticioara si adaugam peste el sarea si zaharul. Amestecam si turnam totul peste gogosari.  Adaugam frunzele de dafin si ii lasam 24 de ore la macerat. In acest interval avem grija sa amestecam de 4-5 ori in ei.




A doua zi asezam gogosarii in borcane, iar printre ei punem bucatele de hrean si telina. La fiecare borcan adaugam: dafin, boabe de mustar, piper si ienibahar. Deasupra punem cate o tija cu frunze de telina si turnam lichidul strecurat, astfel incat sa acopere bine gogosarii. Sigilam borcanele cu capace si le depozitam in camara sau beci. Este o reteta simpla si googosarii raman crocanti si aromati.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte reteta GOGOGSARILOR UMPLUTI








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente