28.02.2016

Gogosari in otet (la rece)


Am incercat mai multe retete de gogosari, insa acestia sunt pe gustul nostru.Crocanti si aromati.

loading...

       Ingrediente:
  • 7 kg gogosari
  • 800 ml otet
  • 8 linguri cu sare pt.muraturi
  • 600 g zahar
  • 2 radacini hrean

  • 2 teline(frunza si radacina)
  • mustar boabe
  • piper boabe
  • ienibahar
  • frunze dafin



Mod de preparare:
Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem intr-un vas mare. Amestecam zaharul ,otetul ,sarea si turnam peste gogosari. Adaugam frunzele de dafin si ii lasam 24 de ore la macerat . In acest interval avem grija sa amestecam de 4-5 ori in ei.




A doua zi asezam gogosarii in borcane iar printre ei punem bucatele de hrean si telina.La fiecare borcan adaugam: dafin,boabe de mustar ,piper si ienibahar. Deasupra punem cate o tija cu frunze de telina si turnam lichidul strecurat , astfel incat sa acopere bine gogosarii. Sigilam borcanele cu capace si le depozitam in camara sau beci.
Sa va fie de folos!







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente