28.02.2016

Gogosari in otet (la rece)

Am incercat mai multe retete de gogosari, insa acestia sunt pe gustul nostru. Crocanti si aromati.


Daca probati reteta mea de Gogosari in otet, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.
loading...

       Ingrediente:
  • 7 kg gogosari(cantariti inainte de curatare)
  • 800 ml otet
  • 8 linguri rase cu sare pt.muraturi (aproximtaiv 140-150g)
  • 500-600 g zahar
  • 2 radacini hrean
  • 2 teline(frunza si radacina)
  • mustar boabe
  • piper boabe
  • ienibahar
  • frunze dafin





Aici gasiti reteta GOGOSARILOR IN SOS DE MUSTAR.
Aici gasiti reteta GOGOSARILOR UMPLUTI.


Mod de preparare:
Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Dupa ce se zvanta  ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem in jumatati sau sferturi. Avem grija sa indepartam orice urma de stricaciune. Ii punem intr-un vas mare. Punem otetul intr-o craticioara si adaugam peste el sarea si zaharul. Amestecam si turnam totul peste gogosari. Adaugam frunzele de dafin si ii lasam 24 de ore la macerat. In acest interval avem grija sa amestecam de 4-5 ori in ei. Poate o sa vi se para prea putina solutie pentr 7 kg de gogosari, dar o sa vedeti ca dupa ce stau la macerat gogosarii aproape plutesc in zeama.  A doua zi asezam gogosarii in borcane curate, iar printre ei punem bucatele de hrean si telina. La fiecare borcan adaugam: o frunza de dafin daca este mica sau o jumatate daca este mai mare, 1/2 lingurita boabe de mustar, 10-12 boabe de piper si 3-4 boabe de ienibahar. Deasupra punem cate o tija cu frunze de telina(daca aveti in plus puteti pune si pe fundul borcanului, dar nu este obligatoriu)  si turnam lichidul strecurat, astfel incat sa acopere bine gogosarii. Sigilam borcanele cu capace si le depozitam in camara sau beci. Daca va ramane lichid, il puneti intr-o sticla si il puteti folosi la diverse salate. Este o reteta simpla si gogosarii raman crocanti si aromati. Rezista si 2-3 ani...asta daca uitati vreun borcan pe raft :)
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu CONSERVE/MURATURI.



Si ultimii pe anul acesta :)





loading...

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ma bucur mult! Iti multumesc pentru vizita , te mai astept si altadata

      Ștergere

Postări populare

Articole recente