22.07.2018

Pulpe de pui in invelis crocant, la cuptor

Aceste pulpite sunt mult mai sanatoase, dar la fel de gustoase ca cele prajite in baie de ulei. Doar ca timpul de gatire dureaza putin mai mult..... se merita💛!


Daca probati reteta mea de Pulpe de pui cu invelis crocant, la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite....omul cat traieste invata💓

     
     Ingrediente:
  • 10 pulpe de pui inferioare(1,300 kg)
  • 150 g iaurt
  • 3 oua
  • o lingurita mustar
  • 7 linguri cu faina
  • 7 linguri cu fulgi de porumb maruntiti
  • praf de usturoi
  • boia sare
  • piper



Mod de preparare:  

Parlim, curatam si spalam pulpele de pui. Le tamponam cu prosoape de hartie, apoi le condimentam cu sare(o lingurita) si piper(o jumatate lingurita). Puteti folosi si alte condimente care va plac. Le lasam sa stea asa cel putin jumatate de ora sau peste noapte in frigider. Daca optati pentru a le lasa in frigider, nu uitati sa le scoateti cu o ora inainte de gatire.
Dupa acest timp, spargem ouale intr-un bol si le batem cu furculita. Adaugam mustarul, iaurtul, o lingutita rasa cu praf de usturoi, un varf cutit de sare si piper macinta. Separat in alt bol amestecam faina cu fulgii de porumb si cate un varf de cutit de boia, sare si piper macinat.
Luam o pulpa, o trecem prin compozitia de iaurt si o punem in bolul cu amestecul de faina si fulgi de porumb. Miscam bolul in toate partile astfel incat pulpa de pui sa se imbrace cu acest amestec. O asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si continuam la fel cu restul pulpelor. Dam tava la cuptorul incins (foc mediu). Dupa 30-35 de minute verificam pulpele daca s-au rumenit pe partea de jos. Cand sunt rumene, le desprindem usor cu o furculita de pe hartie si le intoarcem pe cealalta parte. Le mai lasam la cuptor alte 25-30 de minute, apoi verificam o pulpa cu furculita sa vedem daca este bine patrunsa pana la os. Daca folositi pulpe mai mari, indicat ar fi sa le fierbeti 10 minute inainte. Le servim alaturi de garnitura preferata. arata delicios, nu-i asa? 😍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete de APERITIVE/GARNITURI.











9 comentarii:

  1. Arata gustoase, am sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super rețetă,recomand cu încredere, foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super rețetă,recomand cu încredere, foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru vizita si apreciere! O seara minunata!

      Ștergere
  4. Anonim13/3/23

    Sant super bune..și aspect și gust..super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos pentru aprecieri si vizita, te mai astept cu drag! O seara frumoasa!

      Ștergere
  5. Anonim14/10/23

    Bravo, sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere