22.07.2018

Pulpe de pui in invelis crocant, la cuptor

Aceste pulpite sunt mult mai sanatoase si la fel de gustoase ca cele prajite in baie de ulei. Doar ca timpul de gatire dureaza putin mai mult. Dar se merita.


Daca probati reteta mea de Pulpe de pui cu invelis crocant, la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

     
loading...
      Ingrediente:
  • 10 pulpe de pui inferioare(1,300kg)
  • 150 g iaurt
  • 3 oua
  • o lingurita mustar
  • 7 linguri cu faina
  • 7 linguri cu fulgi de porumb maruntiti
  • praf de usturoi
  • boia sare
  • piper







Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam pulpele de pui. Le tamponam cu servetele, apoi le condimentam cu sare(o lingurita) si piper(o jumatate lingurita). Puteti folosi si alte condimente care va plac. Le lasam sa stea asa cel putin jumatate de ora sau peste noapte in frigider. Daca optati pentru a le lasa in frigider, nu uitati sa le scoateti cu o ora inainte de pregatire.
Dupa acest timp, spargem ouale intr-un bol si le batem cu furculita. Adaugam mustarul, iaurtul, o lingutita rasa cu praf de usturoi , un varf cutit de sare si piper. Separat in alt bol amestecam faina cu fulgii de porumb, si cate un varf de cutit de boia, sare si piper.
Luam o pulpa, o trecem prin compozitia de iaurt si o punem in bolul cu amestecul de faina si fulgi de porumb. Miscam bolul in toate partile, astfel incat pulpa de pui sa se imbrace cu acest amestec. O asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si continuam la fel cu restul pulpelor. Dam tava la cuptorul incins (foc mediu). Dupa 30-35 de minute verificam pulpele daca s-au rumenit pe partea de jos. Cand sunt rumene, le desprindem usor cu o furculita de pe hartie si le intoarcem pe cealalta parte. Le mai lasam la cuptor alte 25-30 de minute, apoi verificam o pulpa cu furculita sa vedem daca este bine patrunsa pana la os. Daca folositi pulpe mai mari, indicat ar fi sa le fierbeti 10 minute inainte. Le servim alaturi de garnitura preferata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete de APERITIVE/GARNITURI.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

2 comentarii:

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Chec umed cu cacao- reteta copilariei

Aceste chec este aromat si gustos, putin mai dens si usor umed....exact ca in copilarie. Daca probati reteta mea de Chec umed c...