24.06.2018

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii este un desert delicios care se poate prepara tot timplul anului. Se poate face cu visine/cirese din compot, din congelator sau chiar cu visine din visinata. Recomand cu drag reteta!

Daca probati reteta mea de Prajitura Valurile Dunarii, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


 
loading...

     Ingrediente
     Blat:

  • 5 oua 
  • 200 g unt(82%grasime) 
  • 200 g zahar pudra 
  • 250 g faina 
  • 2 linguri cacao neagra(50g) 
  • 2 linguri lapte 
  • 1 lingurita extract de vanilie 
  • 1 lingurita coaja de lamaie(optional) 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare 
  • 400 g visine 
     Crema:
  • 500 ml lapte 
  • 3 galbenusuri 
  • 100 g zahar 
  • 150 g unt(82%grasime) 
  • 2 linguri si jumatate faina(60g) 
  • 1 lingurita extract de vanilie 
     Glazura:
  • 200 g ciocolata(50%cacao) 
  • 50 g unt(82%grasime) 
  • 50 ml lapte 




  • Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FRUCTE SI CACAO.
    Aici gasiti reteta PRAJITURII CU PRUNE SI BEZEA.

    Mod de preparare
    Mai intai spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs.
    Blat:
    Mixam untul moale pana devine ca o spuma, apoi adaugam zaharul in 3-4 reprize si sarea. Punem pe rand cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Adaugam vanilia si coaja de lamaie. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat si faina.
    Turnam 2/3 din compozitie intr-o tava (24x24 cm, merge si putin mai mare)si nivelam. In restul compozitiei adaugam cacao si cele doua linguri de lapte. Omogenizam cu o spatula. Turnam compozitia de cacao peste compozitia alba din tava si o nivelam si pe aceasta. Asezam deasupra visinile si dam tava la cuptorul preincalzit(foc mediu 170-180°) pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
    Cand blatul este gata il scoatem din tava(cu hartie cu tot) si il lasam sa se raceasca.
    Crema:
    Intr-o craticioara amestecam cu telul galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina treptat, apoi turnam laptele in fir subtire amestecand energic cu telul. Fierbem crema pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu ca sa nu se lipeasca. Cand se ingroasa (dupa aproximativ 5-7 minute), dam vasul deoparte, acoperim suprafata cremei cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
    Mixam untul spuma si adaugam treptat crema racita. La sfarsit punem vanilia.
    Glazura:
    Taiem ciocolata si untul in cubulete si le punem intr-o craticioara. Adaugam si laptele, apoi le fierbem pe baie de aburi pana se topesc.
    Asamblare:
    Punem blatul cu hartie cu tot in tava in care l-am copt. Deasupra blatului intindem uniform crema racita. Peste crema turnam glazura usor calduta si nivelam rapid cu lama unui cutit. Dam prajitura la frigider pana se intareste putin glazura, apoi cu o furculita trasam valuri. Dupa cel putin 2 ore de stat la rece scoatem prajitura din tava. Indepartam marginile prajiturii, apoi o taiem in dreptunghiuri cu un cutit pe care il trecem de fiecare data prin apa fiebinte si il stegem. Este un deliciu, pe cuvant!
    Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
    Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
    Sa va fie de folos!
    Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
    Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.


















    loading...

3 comentarii:

Postări populare

Articole recente