28.05.2017

Prajitura cu fructe si cacao

O prajitura delicioasa, pufoasa si aromata. Se pot folosi fructe proaspete de sezon, fructe din compot sau congelate.Noua ne-a placut la maxim!


loading...
      Ingrediente:
  • 6 oua
  • o cana si jumatate de faina(cana de 250  ml)
  • o cana zahar
  • o jumatate cana ulei
  • 200g iaurt 3,5%grasime 

  • o lingura cacao neagra
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 400-500g fructe la alegere (am folosit visine congelate)



Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc potrivit.
Asternem intr-o tava (25x35cm)hartie de copt.
Mixam ouale cu sarea, apoi adaugam pe rand :zaharul in 3-4 reprize,iaurtul (cate o lingura), uleiul pus ca la maioneza si coaja de lamaie.Lasam mixerul deoparte.
Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta cu praful de  copt,amestecand de jos in sus .Ne va iesi un aluat de consistenta celui de pandispan .Daca  este prea moale, mai adaugam 1-2 linguri faina.




Turnam 3/4 din aluat in tava ,iar in aluatul ramas adaugam o lingura de cacao.Omogenizam, apoi il "imprastiem" cu lingura deasupra compozitiei  albe. Facem diferite forme cu coada lingurei.
Punem fructele (bine scurse)  deasupra aluatului  si dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata ,fara aluat prins pe ea ,inseamna ca prajitura este coapta).Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca in tava si o portionam cand se raceste. Daca doriti, puteti pudra cu zahar deasupra prajiturii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti reteta deliciosului Tort cu crema de iaurt si frisca,fara coacere.



loading...
loading...

Un comentariu:

  1. Arată nemaipomenit! Am să o încerc imediat ce mă voi întoarce acasă! O zi frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere

p.b.
});

Articole recente