04.02.2018

Tiramisu fara oua

Un desert extrem de simplu pe care il poate face oricine, iar prepararea lui dureaza aproximativ un sfert de ora. Recomand cu drag si aceasta reteta!💗


Daca probati reteta mea de Tiramisu fara oua sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.



    Ingrediente:
  • 200-250 g piscoturi  
  • 500 g branza mascarpone 
  • 400 ml smantana pentru frisca 
  • 100 g zahar pudra vanilat 
  • 200 ml cafea espresso / cafea tare indulcita dupa gust 
  • 2 linguri lichior amaretto(optional) 
  • 1 lingura cacao 



Mod de preparare:
Smantana pentru frisca trebuie tinuta cel  putin 24 de ore la frigider sa se raceasca foarte, foarte bine.
Punem branza mascarpone intr-un bol si o mixam 2-3 minute cu zaharul pudra.
Separat mixam smantana pentru frisca. Atentie! Nu mixam prea mult ca sa nu se taie...o mixam doar pana capata consistenta. Adaugam treptat mascarponele in timp ce mixam la viteza mica. La sfarsit aromatizam cu lichiorul de cafea.
Intr-o tava sau un vas yena asezam un rand de piscoturi trecute rapid prin cafea. Eu am montat tiramisu intr-un vas cu dimensiunile 24x15x6 cm si mi-au intrat 200 g piscoturi. Daca aveti un vas putin mai mare puteti pune mai multe piscoturi...pana la 250 g. Peste piscoturi intindem jumatate din crema mascarpone si asezam din nou alt strat de piscoturi, la fel, trecute rapid prin cafea. Cu ajutorul unui pos/seringa de bucatarie spritam deasupra piscoturilor restul de crema. Cernem deasupra cacao si dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa acest timp prajitura se raceste, piscoturile se mai inmoaie si este numai buna de servit....un deliciu! 😋 Simplu de facut, nu-i asa?😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z

17 comentarii:

  1. Îmi plac toate rețetele si sunt ușor de făcut (unele) .

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim21/9/22

    Super bun😘🥰👌

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, o seara frumoasa si sanatate multa!

      Ștergere
  3. Anonim26/9/22

    Ce retete minunate! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim26/9/22

    Imi plac toate retetele Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta...iti multumesc si eu pentru aprecieri.

      Ștergere
  5. Anonim26/3/23

    Super tare și bun!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim25/5/23

    foarte bun și simplu de facut

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim15/7/23

    Ești cartea mea de bucate!Nepotica mea din Spania adoră preparatele făcute după rețetele tale!Mulțumesc,îți doresc toate cele bune!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult sa aud asta. Te imbratisez tare...si pe nepotica. O zi frumoasa si numai bine si pentru voi!

      Ștergere
  8. Anonim16/7/23

    Mulțumesc, succes pe mai departe.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).