Translate

27.03.2017

Tort cu crema de iaurt si frisca

Se prepara repede, este aspectuos si delicios. Puteti folosi iaurt cu diferite arome, se pot adauga fructe din compot sau fructe de sezon.

Daca probati reteta mea de Tort cu crema de iaurt si frisca, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

      Ingrediente:
  • 400 g iaurt cu fructe(am folosit iaurt cu mure)
  • 500 ml frisca lichida indulcita(am folosit Meggle)
  • 10 g gelatina granule
  • 100 ml apa rece
  • 48 bucati piscoturi
  • 1 cana mure (am avut congelate)
  • 4 linguri zahar pudra cu gust de vanilie 
      Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie



Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU BISCUITI, MERE SI BUDINCA DE VANILIE.


Mod de preparare:
Murele le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare.
Prima data am pregatit siropul:
Am pus toate ingredientele(mai putin esenta) intr-o cratita pe foc mic si am tinut-o pana s-a dizolvat zaharul. Am dat deoparte, am adaugat esenta si am lasat siropul sa se raceasca.
Gelatina am lasat-o la hidratat in cei 100 ml apa rece pentru aproximativ 15 minute, apoi am incalzit-o putin(atentie, nu trebuie sa fiarba!) si am amestecat bine pana s-a lichefiat.
Am imbracat un vas de plastic( dimensiune 27x17x10cm)in interior cu folie alimentara. Am lasat folia sa cada pe margini ca sa pot acoperi tortul la final. Puteti asambla tortul intr-o tava mare de cozonac.
Am pus frisca rece intr-un bol si am mixat-o 1- 2 minute, am adaugat zaharul in 3-4 reprize, apoi iaurtul si gelatina racita. Am incorporat murele amestecand usor cu o spatula. Am dat crema la frigider pentru aproximativ 10 minute.
Cat timp crema a stat la frigider am asezat pe marginile interioare ale vasului pregatit piscoturi inmuiate rapid in sirop. Am pus jumatate din crema, peste crema am asezat un strat de piscoturi inmuiate in sirop, apoi restul de crema si iar piscoturi. Am acoperit tortul cu folia si l-am dat la frigider pentru aproximativ 4 ore, timp in care crema s-a mai intarit. Am rasturnat tortul pe un platou, am indepartat folia, apoi l-am ornat cu mure si fasii mici de kiwi.
Am servit tortul cu pofta, alaturi de persoane dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de TORTURI.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 



loading...

Un comentariu:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Gogonele murate

Gogonelele, se termina printre primele muraturi. Ies crocante si aromate. Recomand cu drag reteta! Daca probati reteta mea de Gogone...