07.05.2017

Clatite Tiramisu

Minunate si delicioase aceste clatite.



loading...


      Ingrediente
      Clatite:
  • 4 oua mici
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala 
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • un varf cutit de sare


      Crema:
  • 300 g  mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
      In plus:
  • 10 piscoturi
  • o cana cafea preparata



Mod de preparare
Clatite:
Spargem ouale intr-un bol si le batem cu un praf de sare si zaharul vanilat.Adaugam faina cernuta cu cacaoa si amestecam bine cu telul .Turnam treptat laptele ,apa  minerala si omogenizam. La sfarsit adaugam uleiul.
Punem o tigaie(26 cm diametrul) pe foc si o ungem cu ulei (doar la prima clatita) .Cand se incinge luam cu polonicul din  compozitia de claite si turnam in centrul tigaii ,rotind-o,ca aluatul sa cuprinda toata suprafata. Coacem clatita cate doua minute(aproximativ) pe ambele parti. Procedam la fel pana terminam toata compozitia . Din ingredientele mentionate mai sus mi-au iesit 10 clatite.




Crema:
Amestecam branza mascarpone cu zaharul.
Formarea clatitelor:
Luam  o foaie de clatita(rece) si intindem crema peste ea. Intr-un capat asezam un piscot trecut usor prin cafea, apoi pliem marginile(stanga/dreapta) si rulam (vezi foto).Se pot servi imediat.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.




loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente