11.01.2018

Oua umplute cu pate de ficat

Ouale umplute fac parte din categoria aperitive sau gustari. Sunt multe variante de umplutura(branza, sunca, peste), dar eu am ales-o pe aceasta cu pate de ficat, o pasta fina, simpla si tare buna😌. 

Daca probati reteta mea de Oua umplute cu pate de ficat  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
Mod de preparare:
Ouale trebuie sa stea macar o ora la temperatura bucatariei ca sa nu se sparga la fiert. Le punem intr-un vas si turnam apa cat sa le acopere cu 2 degete. Le fierbem la foc mic aproximativ 5-6 minute dupa primul clocot, apoi le transferam intr-un vas cu apa rece. Cand se racoresc le curatam de coaja si le taiem, pe lungime, in jumatati. Scoatem galbenusul cu atentie ca sa nu rupem albusul si il punem in vasul blendarului. Il pasam, apoi adaugam pateul de ficat si mai pulsam de cateva ori pana obtinem o pasta omogena. Potrivim gustul de sare. Puteti adauga piper, nucsoara, boia sau condimentele care va plac. Incorporam maioneza, apoi punem compozitia intr-un posh si umplem golurile de la albus. Asezam ouale umplute pe un platou si le ornam dupa preferinta. Cam asta-i tot...simplu, de efect si tare bun💛.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru CHIFTELUTE CU MAIONEZA SI CEAPA MARINATA.


2 comentarii:

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!