11.01.2018

Oua umplute cu pate de ficat

 Sunt multe variante de umplutura(branza, sunca, peste), dar eu am ales-o pe aceasta cu pate de ficat, o pasta fina, simpla si buna😌. 

Daca probati reteta mea de Oua umplute cu pate de ficat, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat tarieste invata💜.

    Ingrediente:
Mod de preparare:
Ouale trebuie sa stea macar o ora la temperatura bucatariei ca sa nu se sparga la fiert. Le punem intr-un vas si turnam apa cat sa le acopere cu 2 degete. Le fierbem la foc mic aproximativ 5-6 minute dupa primul clocot, apoi le transferam intr-un vas cu apa rece. Cand se racoresc le curatam de coaja si le taiem,pe lungime, in jumatati. Scoatem galbenusul cu atentie ca sa nu rupem albusul si il punem in vasul blendarului. Il pasam, apoi adaugam pateul de ficat si mai pulsam de cateva ori pana obtinem o pasta omogena. Potrivim gustul de sare. Puteti adauga piper, nucsoara, boia sau condimentele care va plac. Incorporam maioneza, apoi punem compozitia intr-un posh si umplem golurile de la albus. asezam ouale umplute pe un platou si le ornam dupa preferinta. Cam asta-i tot...simplu, de efect si tare bun💛.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI.







CHIFTELUTE CU MAIONEZA SI CEAPA MARINATA.
Aici gasiti reteta DROBULUI DE PUI IN ALUAT FOIETAJ.

2 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!