19.06.2020

Oua in sos de rosii

Un preparat rapid, ieftin si gustos. Ouale in sos de rosii se pot servi la orice masa din zi. Noi, vara le facem aproape saptamanal. Sper ca v-am dat o idee buna si va apucati de treaba…sa aveti spor!💜


Daca probati reteta mea de Oua in sos de rosii sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
  • 6 oua
  • 1 cutie(400 g ) rosii cubulete
  • o ceapa
  • 2-3 catei mari de usturoi
  • 1 ardei gras
  • boia
  • piper macinat
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel




Mod de preparare:

Curatam si spalam ceapa, ardeiul si usturoiul. Eu am folosit ½ ardei rosu si ½ ardei alb-galben. Se pot folosi ardei capia sau chiar gogosar. De asemenea, daca va place, puteti adauga si putin ardei iute. Ceapa o tocam marunt, ardeiul in fasii subtiri, iar usturoiul il dam pe razatoarea cu orificii mici sau il putem zdrobi sau trece prin presa speciala. Incingem uleiul intr-o tigaie mai larga sau orice cratita( am folost o tigaie cu diametrul de 26 cm), si punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si cand aceasta se inmoaie si devine sticloasa punem usturoiul. Le calim impreuna 5-6 secunde, apoi adaugam fasiile de ardei. Dupa 2-3 minute punem rosiile, si condimentam cu sare, boia si piper. Se pot folosi si rosii proaspete de gradina…cam 700 g de rosii pe care le vom opari putin inainte ca sa le decojim usor, apoi le vom toca cubulete. Acoperim tigaia cu capac si lasam totul sa fiarba cam 10-12 minute la foc mediu spre mic. Verificam daca ardeiul este patruns si gustam sosul sa vedem cat de sarat/condimentat este. Daca sosul este acru/acid, putem adauga ½ lingurita cu zahar. Facem cu lingura o adancitura in sos, spargem un ou si il punem cu grija ca sa nu se imprastie prea mult. Procedam la fel si cu restul oualelor. Presaram sare peste ele si le lasam sa se gateasca timp de 6-7 minute, apoi acoperim cratita cu capac. Le mai lasam aproximativ 5-6 minute, sau pana albusul se coaguleaza. Daca doriti sa fie mai moi reduceti timpul de gatire. Cand sunt gata, presaram deasupra patrunjel tocat. Le servim imediat cu paine proaspata sau prajita. Pofta buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z
















9 comentarii:

  1. Curcubeu pe cerul gurii!Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim14/5/22

    Pare super bun!!!☺Maine.voi face sigur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim21/4/23

    Super.
    .îmi plac toate rețetele tale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim24/8/23

    Super rețeta trebuie încercată,cred că e și gustoasă 😋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne place tare mult..astept sa imi spui cat de mult v-a placut si voua. O zi frumoasa!

      Ștergere
  5. Anonim27/8/23

    Savchiuca, scris aproximativ, o reteta din Israel, acolo cu alte condimente. Foarte bun și sanatos

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!